Zene

Ezeket 2017-es lemezeket már most nagyon várjuk

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.29 | 06:45

Az év legvégén vigyázó szemeinket már a következő évre szegezzük, és keressük azokat a dolgokat, amiktől biztosan jól fogjuk érezni magunkat. Lemezek, amik remélhetőleg megszépítik nekünk 2017-et.

2017-ben is sok jónak ígérkező lemez várható. Ezek közül szemezgettük ki azokat, amiket a legjobban várunk.

Gorillaz

Damon Albarn (Blur) és Jamie Hewlett virtuális zenekara utoljára 2010-ben adott ki lemezt, kettőt is (év elején a Plastic Beach-t, év végén pedig a The Fall-t). Azóta csend van. Pontosabban 2015 szeptemberében Albarn egy interjúban elárulta, hogy már tervezik a következő Gorillaz albumot. 2016-ban Hewlett megosztott már néhány vizuális szösszenetet a közösségi médiában, és felröppent pár közreműködő neve is (pl. De La Soul, Snoop Dogg, Vic Mensa, James Murphy). A megjelenés pontos dátuma nem ismert, új dal híján egyelőre pedig a régieket vehetjük elő.

The XX

Az XX darkos, elektronikus indie popját eddig két albumon élvezhettük, az utolsó 2012-ben jelent meg Coexist címmel. Idén ősszel jelentették be, hogy a harmadik, I See You címet viselő nagylemez 2017. január 13-án fog megjelenni, ami kifejezetten jó alapozást jelent az évre. A novemberben előzetesen kiadott kislemez, az On Hold egy szívhez szóló és fülbemászó popdal. Könnyedebb, mint amit az XX-től megszokhattunk, de nem gyengébb. Sőt, egy nagyon erős lemezre van kilátásunk.

Kasabian

A brit rockzenekar idén nyáron beszélt először arról, hogy 2017-ben érkezik az új, sorrendben hatodik, egyelőre még cím nélküli nagylemez. Felfedték pár új szám címét, sőt koncerten egyiket-másikat már elő is adták. A Comeback Kid pedig a FIFA 17 játék hivatalos soundtrackjére is felkerült. Aztán karácsony táján egy egyperces részletet osztottak meg a rajongókkal a David Bowie, Bruce Springsteen és a Nirvana hatását magán viselő, gitárcentrikus új lemez egyik számából.

Charli XCX

A Magyarországot is megjárt, még mindig csak 24 esztendős dalszerző-énekesnő 2014-ben adta ki eddigi legutolsó albumát (Sucker). Ez év októberének végén aztán egy új dallal jelentkezett, melynek klipje a zombi tematikát dolgozza össze az afterparty-k utáni kiégettséggel. Az After the Afterparty a készülő harmadik nagylemez első hírnöke, aminek pontos megjelenési dátumát még homály fedi, az viszont biztos, hogy jövő év végén az énekesnő világ körüli turnéra indul.

Bonobo

Simon Green egyszemélyes zenekara manapság a downtempo műfajának első számú neve. Hatodik, Migration című albuma január közepén jelenik meg, melynek első kislemezét még idén novemberben adták ki. A Kerala nyugtalanító klipjében a különleges szépségű Gemma Arterton őrületét követhetjük nyomon. A zene pedig a jól ismert és éppen ezért, minden zaklatottsága ellenére is, megnyugtató Bonobo minőség.

LCD Soundsystem

James Murphy napjaink egyik legfontosabb zenei zsenije, dalszerző, multiinstrumentalista, producer. LCD Soundsystem nevű elektro-post punk zenekara három tökéletes album után 2011-ben elbúcsúzott a közönségtől. Aztán 2015 októberében bejelentették az újjáalakulást, és Christmas Will Break Your Heart címmel egy ünnepi dalt is közreadtak. Idén pedig megerősítették a hírt, hogy egyéb elfoglaltságaik mellett továbbra is dolgoznak a negyedik LCD albumon, ami valamikor 2017-ben jelenik majd meg.

Major Lazer

A 3 producer félisten, Diplo, Jillionaire és Walshy Fire zenekarának negyedik nagylemeze sok újítást nem fog hozni a popzenében, amit viszont hoz, arra az egész világ rázni fogja. A veretés földi helytartói olyanokat gyűjtöttek egybe az új albumra, mint Justin Bieber, Nicki Minaj, Showtek, MØ, PARTYNEXTDOOR, Selah Sue, Tove Lo, Tinashe, The Weeknd, Usher vagy Gwen Stefani. Többek között. Két kislemezt már kiadtak a Music is the Weapon című nagylemezről, január elején érkezik a harmadik, aztán jön a nagylemez is valamikor az év első felében.

Depeche Mode

A 14. nagylemezét a brit zenekar a korábban az Arctic Monkeys-zal és a Klaxons-szal is együtt dolgozó James Ford-dal (Simian Mobile Disco) készítette el. A Spirit, melynek előzeteseként egyelőre még csak egy teasert kaptunk, 2017 első felében jelenik meg, ami után a trió turnéra indul Európában. Május elején kezdenek Stockholmban és július végén végeznek Kolozsváron. Budapestre május 22-én érkeznek.

System of a Dawn

A kaliforniai örmények utoljára 12 évvel ezelőtt hallattak magukról a Mesmerize és a Hypnotize című albumokkal, azóta viszont csendben vannak. Az énekes Serj Tankian több szólólemezt is kiadott az elmúlt években, váltakozó sikerrel. A SOAD-ról azóta többször is felröppent a hír, hogy új albumon dolgoznak, de mind kacsának bizonyult. Idén novemberben azonban John Dolmayan dobos interjút adott a Kerrang! magazinnak, amiben elmondta, hogy 15 új dalt vettek fel, és 2017-ben végre megjelenik a zenekar új, a Mesmerize és a Hypnotize szellemében fogant hatodik nagylemeze.

Iggy Azalea

Az ausztrál dalszerző-énekesnő, rapper és modell második, Digital Distortion című nagylemeze idén júliusban jelent volna meg eredetileg, az első kislemezt már márciusban kiadták róla. Azonban magánéleti okok miatt a megjelenést 2017-re tolták át, Azalea pedig még dolgozgatott kicsit azt anyagon. A pontos dátum továbbra sem ismert, csak az a biztos, hogy januárban újabb kislemez érkezik róla.

És ha ez nem lett volna elég, az alábbiaktól várható még nagylemez 2017-ben: Tove Lo, a Coldcut, Noel Gallagher,  Kylie Minogue, Katy Perry, John Mayer, Avril Lavinge, az Arcade Fire, Nelly Furtado, a Jesus and Mary Chain, Marilyn Manson, Fergie, Tinie Tempah, Drake, Q-Tip, Laura Marling, Sepultura, Ty Segall, a Flaming Lips, a SOHN, Foxygen, az Elbow, Mike Oldfield, Brian Eno és az Austra. Többek között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló