Érdekes

Az elmúlt tíz év tíz legnépszerűbb Super Bowl reklámfilmje

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.19 | 18:33

Kiskutya és a lovak, Liam Neeson, Dath Vader, Pacman, Kim Kardshian, egy nagyon-nagyon furcsa lény, meg még ami belefér.

Forrás: youtube
Forrás: youtube

Közeledik a Super Bowl, ahol a játékon túl még két fontos, sokakat érdeklő dolog van: a fellépő popsztárok személye és a szünetekben sugárzott reklámok. Utóbbiak ázsiója az elmúlt tíz évben ugrott meg igazán. Az egy dolog, hogy milyen sok emberhez jutnak el ezek a minifilmek a sportközvetítés alatt, de utána még a Youtube-ra is felkerülnek, ahol a következő évben (sőt még később is) megsokszorozzák a nézettségüket.

A Youtube most bevizsgálta az elmúlt 10 évből az összes Super Bowl-on debütált reklámfilmet, és felállította a népszerűségi 10-es listát. Fordított sorrendben következzenek hát a legmenőbb Super Bowl-os reklámok.

10. BMW (2015)

A megtisztelő utolsó helyre a népszerű német autómárka gurult be. A nagy ötleteket egy kis időbe telik megszokni, üzeni a reklám, melyben a BMW i3 nevű autóját az internet megjelenésével állítják szellemes párhuzamba.

9. T-Mobile (2015)

A T nem túl kreatív filmjében a legfontosabb tartalom a nézettség szempontjából maga Kim Kardashian és az ő életmódja, mely ha villanásnyi időkre is, de mégis alaposan megmutatkozik a szűk 30 másodperc alatt. És ennyiből viszont mégiscsak kreatív ez a reklám is.

8. Bud Light (2015)

A tökéletes sör ahhoz, hogy bármi megtörténjen, mondja a reklámfilm. És persze aztán meg is mutatja, hogyan juthatunk el rövid idő alatt a “dobjunk be egy könnyű esti sört”-től a gigamegaatomnagy buliig, ami titkos, csak a miénk, az összes barátunk ott van, és ahol mi vagyunk a főszereplők. A Pacman játékot el se áruljuk előre.

7. Duracell (2014)

Derrick Coleman az első siket támadó játékos az NFL történetében, ő a reklámfilm főszereplője. Az egyszerű üzenet pedig az, hogy ha bízunk a teljesítményünkben és önmagunkban, akkor nincs lehetetlen. Még az sem kizárt, hogy valaki siketként bejusson az NFL topligájába. De egy Duracell elem is kell hozzá.

6. Mountain Dew (2016)

A súlyosan pihent reklámok iskolapéldájával van dolgunk. A termék a Mountain Dew Kickstart nevű új itala, amiben a reklám szerint 3 csodálatos dolog simul össze ideális ízt alkotva: az üdítő, a koffein és a juice. Ezt pedig mi is adhatná el jobban, mint egy szintén 3 csodálatos dologból ideálisan(?) összeálló kreatúra, a puppymonkeybaby, vagyis a kiskutyamajombaba.

5. Pokémon (2016)

A 20 éves Pokémon is a teljesítményre gyúr rá reklámfilmjében. Azt üzeni, hogy a fantasztikus teljesítmények nemcsak jó példát mutatnak, de egymásra is építő hatással vannak. Ha ő meg tudja csinálni azt, akkor én is meg tudom ugrani ezt. Ilyen lenyűgöző teljesítmény a Pokémon univerzum térhódítása, sőt egész léte is. A filmecske persze a végén eljut a Pokémon GO-ig, ami, legalábbis a reklám ezt sugallja, legalább annyira népszerű, mint az amerikai futball.

4. Budweiser (2015)

Mese az elveszett kiskutyáról, akinél cukibbat nem hordott még a hátán a Föld, az ő jószívű lóbarátairól, akik minden karámot szétrúgnak, ha kispajtásukon kell segíteni, valamint a róluk mindig gondoskodó gazdiról, aki először nagyon szomorú, aztán pedig nagyon boldog. És már folynak is azok a bizonyos örömkönnyek. Hát nem megkíván erre az ember egy jó sört?

3. Volkswagen (2011)

Az erejét hasztalan próbálgató ifjú Darth Vadernél kevés cukibb és virálisabb reklám volt 6 évvel ezelőtt. Apró finomság, de a főszerepet játszó gyereket a maszk miatt sosem látjuk, de a mozdulatain és a jelenlétén is érződik, valódi tehetséggel van dolgunk. A film végi zárópoén, ami a termék egyik fontos tulajdonságát is megmutatja, példás megoldás.

2. Clash of Clans (2015)

Az egyik legviccesebb Super Bowl reklám. Pedig emlékezhetünk még Ricky Gervais Life’s Too Short című sorozatának első részére, ami azon viccelődik, hogy Liam Neeson vicces-e vagy sem. Igen, az. A reklámfilm ráadásul nemcsak zseniális Taken-paródia, de közben azt is pontosan megmutatja, mire is jók ezek a telefonra letölthető kis játékok, mint amilyen a Clash of Clans is.

1. Budweiser (2014)

A népszerű sörmárka 2015 előtt egy évvel is kimaxolta a cukiságot. A 2014-es film annak az előzménye, a kiskutya, a lovak és a gazdi nagy találkozásáról mesél. Hogy a kis eb vajon miért vonzódik a lovakhoz, efölött szépen elsiklik a film, azon viszont nem csodálkoznánk, ha kiderülne, a film sugárzása után ugrásszerűen megnőtt a kutyaörökbefogadások száma az USA-ban.

Hogy a legnépszerűbb reklámok a legjobbak is egyben, arról régóta folyik a meddő vita. Esetünkben is mehetne, mert van 1-2 olyan film, aminek a listára kerülésén őszintén csodálkoztunk. De az is tény, hogy minden listánál tud az ember személyre szabottabb, számára jobb listát összerakni. Csak pár filmet szeretünk a Youtube összeállításából, és még csak nem is feltétlenül abban a sorrendben, ahogy ők azt felállították. Pár fájó hiányunk is akad megnézve a 10 filmet. Ez utóbbit azonban pótoljuk is gyorsan egy bónusszal, az elmúlt évek szerintünk legjobb (oké, egyik legjobb) Super Bowl reklámjával.

+1. Nationwide (2015)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
VV Gigi elképesztő dologra készül
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.