Femin

7 dolog, amivel azonnal és ingyen kényeztetheted magad

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.08 | 17:23

Ha meg vagy szomorodva, ha túl meleged van, ha agyadra mennek az emberek, ha kérnél egy kis időt, ha össze kéne szedned magad, ha elvonulnál egy kicsit feltöltődni... Akkor tedd meg, mert megérdemled! Mi hozzuk az ötleteket, a többi már csak rajtad múlik.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

1. Wellness-nap, otthon

Nem kell ahhoz a fél havi fizetésedet elverned, hogy egy kicsit kikapcsolódj, miközben magadra koncentrálsz. Ha nem jelentkezel be egy luxushotelbe, akkor is felfrissülhetsz. Manikűr, pedikűr, egy kényeztető fürdő? Használd az arcmaszkot, amit a múltkor vettél és még nem volt időd rá, kényeztesd a hajad hajpakolással és használd a drága testápolót, amit csak a speciális alkalmakra tartogatsz. Tudjuk, hogy van ilyened a fürdőszoba mélyén. Gyerünk, irány az otthoni wellness-központ!

2. Vidd el sétálni a kutyádat (vagy egy ismerősöd kutyáját)

Miért van az, hogy a kutyasétáltatás az egyik legjobb dolog a világon? Van abban valami felszabadító, mikor hagyod, hogy a kutya vezessen téged, miközben nem kell gondolkodnod az élet nagy dolgairól, egyszerűen csak élvezed az időjárást, a mozgást és a kutyus társaságát. Egy állat mindig jobb kedvre tud deríteni, pláne, ha még friss levegőt is kap a szervezeted. Kell ennél több egy olyan nap után, mikor úgy érzed, hogy semmi sem sikerül?

3. Sétálj egyedül és barátkozz

Ha nincs kutyád, attól még te is lemehetsz a parkba, akár egymagad is. Ücsörögj egy padon egy könyvvel, ismerkedj a természettel, barátkozz a gazdikkal és kedvenceikkel! Egy könnyed beszéletés is kizökkenthet a mindennapi mókuskerékből, de ha éppen nincs kedved szólni senkihez, azzal sincs probléma. Hallgasd a madarakat, szimatold a növények illatát, sütkérezz a napon, élvezd a pillanatot!

4. Nassolj az irodában

Ha nem teheted meg, hogy egy kicsit lazíts és kivegyél egy pár szabadnapot, akkor tedd elviselhetőbbé a munkahelyi körülményeket. Egy kis nasi belefér, még a legszigorúbb diétában is tarthatsz egy napot, amikor csalsz, máskülönben meg is lehet bolondulni. Menj le a sarki közértbe, vásárolj be a gyerekkori kedvenc édességeidből, vagy nyalj el egy fagyit, az endorfin-szinted azonnal növekedni fog, ráadásul alig pár száz forintból. Az pedig jó, nagyon jó!

5. Ne becsüld alá a szundi erejét

Mikor volt olyan utoljára, hogy önszántadból és bűntudat nélkül döltél le pár órácskára, a nap kellős közepén? Az embernek annyi dolga van, hogy általában nem engedheti meg magának a szundit, pedig nincs is annál jobb dolog. Kell hozzá az ágyad, vagy éppen a kanapéd, egy hatalmas puha takaró és persze te is. Ne tervezz semmit, kapcsold ki a mobilod és szunyókálj, mintha nem lenne holnap. Tutira rád fér.

6. Zabáld fel az összes undi, de isteni kaját a konyhából

Veregesd meg a vállad, hogy mostanában az egészséges táplálkozás felé kacsintgatsz, de néha azért szabadjára eresztheted az ösztönöket. Ha már úgyis nyitogatod a hűtőt legalább óránként, miért ne nassolnál valamit? Mondjuk egy fagyit a mélyhűtőből, vagy a megmaradt sört a házibuliból, esetleg a chipset, amit végszükség esetére táraztál be, vagy a gumicukrot, amiről el is feledkeztél, olyan mélyre dugtad a spájzban. Szabad a rablás!

7. Nézegess cuki állatkákat Instagramon

Ez felér egy dózis boldogsággal, hidd csak el. A szörös kis teremtmények majd jól megmelengetik a jeges szívedet, mosolyra rántják az arcodat és eltöltenek valami jóleső melegséggel. Igen, ezt teszik az állatok, még akkor is, ha csak képeket, vagy videókat nézel róluk. Mindenkinek az életébe kell egy kis cukiság!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.