Sorozatok

Kivágták az American Horror Story lövöldözős jelenetét a Las Vegas-i mészárlás miatt

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.09 | 13:01

A sorozat alkotója, Ryan Murphy a hétvégi Comic Conon beszélt arról, hogy az AHS hetedik évadának soron következő részét át kellett szerkeszteni a tragédia miatt.

Az American Horror Story hetedik évada, az AHS: Cult nagyon is aktuális eseményekre épül: a sorozat vezérfonala a tavalyi amerikai elnökválasztásra épül, és a rettegés tárgya jelen esetben az, hogy Donald Trump lett az USA megválasztott elnöke. Na jó, azért vannak még bohócok is szép számmal, akiktől lehet rettegni.

Tune into your fears, East Coast. #AHSCult starts NOW. #AHSFX

American Horror Story (@ahsfx) által megosztott bejegyzés,

A való élet most viszont tényleg közbeszólt Ryan Murphy kultikus horrorszériájának menetébe: a sorozat showrunnere a New York-i Comic Conon árulta el, hogy az október 10-én érkező 6. részből kivágták azokat a lövöldözős jeleneteket, amelyek most alaposan felkavarnák az amerikai érzelmeket.

Ryan Murphy a 2015-ös Comic Conon. Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Murphy elmondta, hogy alkotó emberként felelősséget érez a fegyveres erőszak áldozataiért, ezért nem tehette meg azt, hogy a jelenlegi helyzetben egy ilyen jelenettel jön ki az új epizód.

Azt gondolom, hogy jogom van eldönteni, hogy mi kerüljön adásba, de az áldozatoknak is voltak jogai. Ebben a nehéz időszakban nagyon át kell gondolni, hogy mit teszünk, hiszen a popkultúra is gyúlékony pontja lehet mindennapoknak. Sajnos mi is okozhatunk tragédiát azzal, ha nem jól időzítünk bizonyos történeteket. Ezért úgy döntöttem, hogy újraszerkesztjük az epizódot, kivágjuk belőle a lövöldözést.

Las Vegas-i lövöldözés nem csak az American Horror Story-t érintette: az eredeti tervekkel ellentétben mégsem mutatták be a New York-i Comic Con-on a legújabb Marvel sorozat, a Punisher (Megtorló) pilot epizódját.

 

Nyitókép: Kevin Winter/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló