Femin

Itt az első intimbetétreklám, amiben igazi vért is mutatnak

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.19 | 08:22

Nemcsak a reklámgyártók körében, de úgy általánosságban az élet minden területén tabunak számít a menstruáció megvitatása, pedig minden kislányoknak tartott felvilágosítás úgy kezdődik, hogy nincs természetesebb folyamat a havi vérzésnél. Ahhoz képest még a mai napig valami természetellenesen kék löttyel imitálták a vért a tampon- és intimbetétreklámokban, mintha a menstruációs vér ördögtől való lenne.

A Bodyform (nálunk Libresse néven fut) intimbetét-gyártó cég egyébként is híres volt a formabontó reklámairól, de most minden eddiginél nagyobbat dobbantottak:

valódi menstruációs vért mutattak a reklámkampányukban.

Igen, a jól megszokott kék trutyi és a felhőtlenül, fehér nadrágban mosolyogva tollasozó nők helyett igen realisztikus ábrázolást kapunk a nehéz napokról. És ez így van jól. Már az első képkockában igazi vér tűnik fel, de ennél több tabut is döntöget a videó, például a barátnőjének betétet vásárló sráccal, aki a világ legnagyobb természetességével sétál a kasszához a termékkel, nem pedig a kosár alján dugdosva sunnyog a pénztárhoz vele, mint azt ahogy egyébként gyakran tapasztalhatjuk a való életben.

A reklám egyébként egy tízezer nő és férfi véleményét kutató felmérés után készült el, melyben a megkérdezettek 74%-a kívánt sokkal realisztikusabb reklámot menstruáció témában.

Blood Normal

Contrary to popular belief, women don’t bleed blue liquid, they bleed blood. Periods are normal. Showing them should be too. #bloodnormal More on http://www.bodyform.co.uk/bloodnormal

Fotó: YouTube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló