Celeb

5 európai sztár, akik szívből gyűlölik a karácsonyi hercehurcát

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.14 | 06:44

Olyan is akadt köztük, aki ennek ellenére szupersikeres karácsonyi blockbusterben volt főszereplő.

Nem mindenki szereti a karácsonyt. Mi mondjuk bírjuk, csak mi nem vagyunk sztárok, úgyhogy ez senkit nem érdekel. Azt viszont fontosnak tartjuk leszögezni, hogy mekkora megértéssel is vagyunk azok irányában, akik sugárban hánynak az ajándékvásárlásba, beijglibe és habcsókba fullasztott ünnepektől. Szerintük a karácsony túl stresszes, macerás, sőt, még képmutató is. Te melyik csoportot erősíted? Az vagy, aki a pokolba kívánja a karácsonyi ünnepeket annak minden egyes elemével együtt, vagy olyan ember vagy, aki már hetek előtte készül, ajándékokat vesz vagy készít az összes szerettének, ünnepi programokon és még ünnepibb ételkülönlegességeken agyal?

Egy friss felmérés szerint, amit ugyan a németeknél készítettek el, de simán ráhúzható bármelyik európai országra, így a miénkre is, a polgárok 15 százaléka tartja a legtöbb gondot okozó ünnepnek. Már az elég nyomasztó a számukra, hogy évről-évre ugyanazokkal a giccses díszekkel pakolják tele a városokat, sőt minden egyes települést is, hogy arra emlékeztesse az embereket, itt az ideje ajándékokat vásárolni. Olyan ajándékokat, amiknek a megkérdezett németek 25%-a még csak nem is örül, mert semmi szükségük rá, és még csak nem is tetszik nekik.

Azok, akik szeretnék elkerülni az egész karácsonyi mizériát, úgy tesznek, mintha nem történne semmi. Az ünnepek alatt is dolgoznak, és próbálják élni a nomrális hétköznapjaikat, vagy ha ez nem elég és megtehetik, akkor elutaznak, lehetőleg külföldre, olyan helyre, ahol nincs hó, csak kánikula, és ahol azt sem tudják, mi az a karácsony.

Hugh Grant

A még mindig sármos, ám már csak régi fényében tündöklő, nők egykori bálványa köztudottan nehéz eset. Karácsonygyűlölete régről jól ismert, ami annak ellenére van így, hogy az egyik legalapabb karácsonyi mozi, az Igazából szerelem című vicces brit film egyik főszereplője volt, magát Nagy-Britannia miniszterelnökét alakította, aki szerelmebe esik egy alacsony sorból származó, ám feltörekvő prolilányba.

Fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images.

Grant az ünnep sziruposságától van kiakadva a legjobban, amit mások a romantikus jelzővel illetnek inkább. Nála a a karácsonyutálat családi hagyomány, mert az édesapja sem rajong érte. Így az ünnepek alatt elutaznak, gyakran együtt, és szinte mindig iszlám országba utaznak, egyfelől a meleg miatt, másfelől pedig azért, mert ott aztán nyomát sem találják a karácsonynak.

Bob Geldof

A Live Aid atyja, a valamikori Boomtown Rats zenekar feje Granthez hasonlóan nem egyszerű eset. Mint zenész írt már karácsonyi dalt, a Do They Know It’s Christmas?-t 1984-ben, amit akkori brit popsztárok adtak elő, és Etiópiát támogatták a szám bevételeiből. Így talán már oké a szitu.

Sir Bob Geldof. Fotó: Charles McQuillan/Getty Images.

Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy Geldof a karácsonnyal együtt egykori saját dalát is utálja, egyszer egy interjúban, amit a Daily Mailnek adott haragosan ki is fakadt rá: a világ valaha született legrosszabb dalának nevezte. Valóban nem egy túl erős szám, Geldof viszont gyakorlott gyűlölő, egész karrierját egy gyűlöletdallal kezdte, ami viszont a valaha született egyik legjobb dal, jó vastagon ironikus, és tökéletesen megértjük a benne foglaltakat: Geldof utálja a hétfőket.

The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays

Official video for ‘The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays’. Bob Geldof’s new album ‘How To Compose Popular Songs That Will Sell’ is available here: http://zaphod.uk.vvhp.net/v-v/110221112550

Marion Cotillard

A francia színésznőnek lehet, hogy nem is pontosan a karácsonnyal van gondja, bár egyszer egy interjúban kimelete, hogy ő bizony nem egy karácsonyozós ember. Bár ezt lehet, hogy arra értette, hogy nem ad és nem is fogad el ajándékot. Ugyanis a legmélyebben ellenzi az karácsonyi, szinte kényszeres, mert kötelező ajándékozási rituálét.

Marion Cotillard. Fotó: Francois Durand/Getty Images.

Cotillard már gyerekként sem rajongott túlzottan a karácsonyért, akármilyen furcsa is ez. Hogy egy gyerek ne szeretné azt, amikor ajándékokkal halmozzák el? Hát a kis Marion nem bírta. Pedig a szülei mindig meg akarták ajándékozni, csak amikor megkérdezték tőla, hogy mit szeretne, a válasz mindig az volt, hogy semmit.

Noel Gallagher

Azon, hogy erre az 5-ös listára felkerült a folyton valamiért dühös és ezért balhézó Gallagher tesók egyike, nem csodálkozunk, azon viszont már inkább, hogy miért nem mind a kettő? Persze esetükben az lehet a karácsonnyal is, mint sok minden más egyébbel: amit az egyik utál, azt a másik szereti és fordítva. Noel utálja a karácsonyt, Liamnak akkor biztos minimum semleges.

Noel Gallagher. Fotó: Shirlaine Forrest/Getty Images.

Többek szerint Noel Gallagher alkatilag nem fér össze a karácsony ünnepével, hisz folyton ideges és rosszkedvű, na meg cinikus. A saját lánya még bőven benne volt abban a korban, amikor a gyerekek még hisznek a Télapóban, a fogtündérben, húsvéti nyusziban és a többiekben, amikor a zenész közölte vele, hogy a nagy hófehér szakállas figura a zsákjával meg a rénszarvasaival együtt nem létezik. Ja, a Noel név meg tudjátok, mit jelent? A francia eredetű nevet mindig a karácsonykor született fiúgyerekeknek adták (Gallagher nem akkor jött a világra), mert azt jelenti, a karácsony (és az Úr) születésnapja.

Karl Lagerfeld

Az öregnéni fejű öreg német férfiről, a divattervező ikon Lagerfeldről mindenki tudja a divatvilágban, hogy nem szereti és ezért nem is ünnepli a karácsonyt. Sőt, ezt már egy interjúban is kifejtette, hogy ő egyszerűen nem vesz részt a karácsonyi őrületben. Tudomásul veszi, de nem tartja meg. Az ok pedig csak annyi, hogy rettentően giccsesnek találja és ezért irtózik tőle.

Karl Lagerfeld. Fotó:  Jamie McCarthy/Getty Images.

De azért Lagerfeld esetében van ebben egy csavar is. Karácsonyfát állít, amit valódi gyertyákkal és ezüst dízsekkel pakol tele. Ám ezzel nem a mindenkori karácsonyt, hanem gyerekkora és a gyerekkori karácsonyok melege előtt tiszteleg. Arra emlékezik ezzel, ami szerinte még tiszta, jó és szép volt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló