Film

Az idei karácsony mozi nyertese a dzsungeles Jumanji lesz, nem a Jedik?

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.25 | 07:22

A Tökéletes Hang 3. elég szolidan nyitott, Az utolsó jedik pedig megtorpant.

Amilyen jól nyitott a Star Wars 8, annyira beindult a Jumanji is: a családi mozis eposzok közt jelenleg nagy meccs zajlik. Kettejük mögött kullog a Tökéletes Hang 3. és a Legnagyobb showman is.

December 23-án a filmek hozták Amerikában a 70 millió dolláros forgalmat, de a szenteste általában visszaesést szokott produkálni: olyan 42 millió körüli bevételre számíthatnak a jegypénztárak. A karácsony első napján megint meg szokott ugrani a mozis kedv: általában 80-93 millió közti eredménnyel. Valószínűleg idén nem dől meg rekord, de azért tisztes haszon várható: a három napos ünnep közel 175 milliót fialhat. Ez az összeg a ComScore szerint négy százalékkal marad majd el a 2016-os bevételtől.

via GIPHY

2015-ben az Ébredő Erő még ennél is jobban futott: 103,3 milliót hasított, melyhez képest még a 2009-es Avatar is halványabban teljesített (86,8 millió). Ez utóbbit közelítette meg tavaly a Zsivány Egyes (83,2 m).

Karácsony körül egy hétig általában minden nap olyan erős, mintha szombat volna, ezért nehéz még megjósolni, pontosan milyen számok születnek. Az emberek legalább két filmre beülnek, van, aki négyet is megnéz az ünnepekkor.

Az Y-generáció az utóbbi nagyfogyasztók közé tartozik, a Deadline.com szerint: 86 százalékuk legalább két vetítésre vesz jegyet, 34 százalék pedig négynél is többre kíváncsi.

via GIPHY

Az utolsó jedik négy nap alatt 100,6 milliós bevételt termelt, de mindent összesítve már 397,2 milliónál járt múlt hétfőn. Jövőre kimarad a Star Wars-élmény, majd 2019 decemberében jön a kilencedik mozi, a második Avatar pedig 2020-ban érkezik, még egy évre rá pedig az újabb folytatás is moziba kerül.

A Jumanji – Vár a dzsungel remekül nyitott: négy nap alatt 33.9 millióval, a hatodik napra pedig már 49 millió dollárnál tart. A Sony szerint főleg azok a családok ülnek be rá, akik már kipipálták a Jediket.

Az 1995-ös Jumanji folytatására több, mint két évtizedet kellett várni, a Dwayne Johnson főszereplésével készült mozi stábjának minden nevesebb tagja – Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas és Karen Gillan – mozgósította a közösségi médiás felületein a fiatal rajongókat, ugyanis az Orient Expressz remake-jét látva, a sztárparádé már nem garancia arra, hogy egy filmre sokan jegyet váltsanak. A gyártó cég kiemelte, hogy annyira lett felnőtt film a Jumanji, amennyire csak lehet, és a reklámkampányra is rendesen ráerősítettek.

Év végére a film valószínűleg be fogja hozni elődjének 100 milliós álomhatár-bevételét. Josh Greenstein, a cég vezető marketingese szerint

Ha egy vidám karácsonyi mozit akarsz, akkor a Jumanji a tökéletes választás.

????

A post shared by Brandon Harshe (@brandon_harshe) on

Az Universal által a trilógia befejezőjeként hirdetett Tökéletes Hang 3. négy nap alatt 27 milliót hozott a konyhára. Elizabeth Banks rendezése köré nagy feneket kerített a stúdió, aki mégis távolabb lépett a szériától: most már csak cameózik, a direktori teendőket pedig Trish Sie vállalta. Annyiban szolid ez a kezdés, hogy a 2. rész annak idején 69 millióval indított, szóval nem erős a széria többi részéhez képest az új mozi.

via GIPHY

A jó fogadtatást kapott mozinak – a Jedik árnyékában – azokat a fiatal nőket célozva van esélye, akik annyira nincsenek oda lézerkardozásért. A 25 év alatti lányok 38 százaléka, míg a 25 felettiek 33 százaléka érdeklődik az énekes mozi iránt. A vetítéseken részt vevők 77 százaléka: nő, akiknek 59 százaléka 25 év alatti.

via GIPHY

A legnagyobb showman egyelőre sajnos nem alakít a várakozásoknak megfelelően: négy nap alatt mindössze 13,6 milliót, hat nap alatt pedig 18,1 milliót hozott össze. A Fox bízott abban, hogy legalább a húszmillió meglesz, de az idősebb női nézőkre hosszútávon lehet inkább számítani. A musicalre kíváncsiak 73 százaléka Broadway-rajongó nő, és lassacskán, de azért híznak az adatok világszerte is. Hiába írta a dalokat a Kaliforniai álom szerzőpárosa, Benj Pasek és Justin Paul, a filmet mégsem magasztalta fel annyira a kritika. Pedig Hugh Jackman már be is jelentkezett három Golden Globe-díjért, jegyzi meg a Deadline.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.