Életmód

Nyugdíjasok, akik nevetve készülnek a halálra: sajátmaguk készítik el a koporsójukat

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.11 | 14:42

Az új-zélandi Kiwi Coffin Club tagjai boldog, kiegyensúlyozott nyugdíjasok, akik nem félnek a haláltól, vagy legalábbis szokatlan, bizarr módon szokják a dolgot. Kicsit olyan az egész, mintha a nyaralásukra készülődnének.

Amikor az ember meghal, és a családtagjai eltemetik, ők mindig valami szép, nemes, az alkalomhoz feltételezhetően illő, és egyáltalán nem egyedi koporsót választanak. Persze azért, mert másmilyet nem is tudnának, csak ilyeneket kínálnak nekik. Az új-zélandi Kiwi Coffin Club (a coffin azt jelenti, hogy koporsó) tagjai azonban azt gondolják, hogy végső nyughelyük ne ilyen személytelen díszdoboz legyen, hanem olyan, ami a benne fekvőnek is tetszene, ami kifejezi azt, hogy milyen is volt ő. És milyen igazuk is van! Nyugdíjasaink ezért is alapították meg a klubjukat, aminek égisze alatt, mindenki megtervezi és a többiek segítségével elkészíti azt a koporsót, amiben majd feküdni fog.

Morbid? Bizarr? Igen, az, de ahogy elnézzük ezeket a nyugdíjasokat, mire odaérnek, hogy befejezik földi pályafutásukat, már biztosan nem fognak félni a haláltól, hanem megnyugodva mennek el. De elég csak rájuk nézni: vidámak, élettel teliek, majd kicsattannak. Pozitív életszemléletüket mi sem fejezi ki jobban, mint az alábbi videó egyik szereplője, a klub alapítója, aki amikor bemutatkozik, nem azt mondja, hogy “78 éves vagyok”, hanem azt, hogy “78 éves fiatal vagyok”. A minden bizarrsága ellenére is rendkívül szimpatikus klubról, és cseppet sem hétköznapi tevékenységükről még egy dokumentumfilm is készült, ami szintén nem mindennapi, mert zenés és bohókás, hogy jól visszadja életvidám öregjeink életről alkotott felfogását (trailer legalul). Egyébként nemcsak maguknak készítenek vidám koporsókat, hanem mások számára is.



Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló