Tech

Így kell ezt csinálni: tehenekkel üzent a világűrbe egy farmer

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.22 | 13:46

Azt írta ki a bocikkal a homokba, hogy szia.

Egy amerikai farmer, Derek Klingenberg megirigyelte a Tesla gigantikus SpaceX projektjét, ezért elhatározta, hogy a maga módján, sajátos stílusban oldja meg azt, hogy tehenekkel üzenjen a világűrbe. Ezért hát úgy terelte megfelelő alakzatba a teheneit a mezőn, hogy a magasból nézve kirajzolódjon a “Hi” vagyis a “Szia” szó. 

És hogy biztos legyen az eredményben, megpróbálta elérni, hogy műholdas felvétel készüljön róla. Klingenberg ehhez a FarmersEdge nevű mezőgazdasági cég szolgáltatását használta, a vállalat ugyanis műholdakat használ a mezők fotózásához.

Azt ugyan nem tudta, hogy pontosan mikor készítenek felvételeket a világűrből, de azt a neki küldött fotók elemzése alapján kisakkozta, hogy melyik az az időintervallum, amikor valószínűleg fotóznak majd. Erre azért volt szükség, hogy a megfelelő időpontban terelje alakzatba a teheneket. Arra is ügyelt, hogy olyan területen álljanak a tehenek, ahonnan jól látszódnak, sőt, meg kellett oldania azt is, hogy egy helybe maradjanak 20-30 percig. De végül összejött! Hatalmas respekt! 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.