Egészség

Olaszországban tíz alá csökkent a halottak száma egy nap alatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.12 | 12:18

Végre valami jó hír!

Hét koronavírussal fertőzött beteg halt meg egy nap alatt Olaszországban, utoljára a járványterjedés kezdetekor volt ilyen alacsony a halálesetek száma.

ANDREA PATTARO / AFP

Húsz olasz tartományból tizennégyben nincsen már Covid-19 beteg az intenzív osztályokon az egészségügyi minisztérium szombati adatai szerint. Előző napon 12 halálesetről tájékoztatott a tárca.  Utoljára július 6-án volt tíznél kisebb a halottak száma – akkor nyolcan veszítették életüket -, ezt megelőzően pedig a járvány majdnem öt hónappal ezelőtti kezdetekor. A mostani hét haláleset közül négy Lombardia tartományban történt. A halottak száma elérte a 34 945-t a járvány kezdete óta. Egy nap alatt száznyolcvannyolc fertőzöttet diagnosztizáltak a korábbi kétszázhetvenhat után, ebből hatvanhetet Lombardiában.

Az aktív fertőzöttek száma valamivel több mint 13 ezer, közülük már csak 826-an vannak kórházban, hatvanhét beteget kezelnek intenzív osztályon. Számuk kettővel emelkedett az utóbbi huszonnégy óra alatt. Tizennégy tartományban azonban megüresedtek a Covid-19 betegeknek fenntartott intenzív helyek. Molise tartományban tizenöt nap óta nem történt újabb megbetegedés, Szicíliában egy embernél diagnosztizáltak a vírust. Ezzel egy időben a lombardiai Cremona városában található járványkórház egyik ápolója közösségi oldalán figyelmeztetett, hogy súlyos esetek jelentek meg ismét az osztályán. A gyógyultak száma 194 ezer felett van, a gyógyultakat és halottakat is számolva a fertőzöttek száma elérte a 242 827-et.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló