Vizuál

’56-nak állított emléket egy magyar utcaművész London hatalmas tűzfalán

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.22 | 13:18

Fat Heat korábban New Yorkban, Miamiban, Los Angelesben, Moszkvában, Pozsonyban és Lengyelországban is alkotott már.

A metaforikus alkotás a harminc évvel ezelőtti rendszerváltozásra utal, amikor beteljesedett az 1956-os forradalom célja, és a több évtizedes szovjet kommunista elnyomás után újjászületett a magyar nemzet.

A műben felfedezhető a kivágott 1956-os zászló motívuma, amely a Londoni Magyar Nagykövetség homlokzatára is kikerül idén. A mintegy 65 négyzetméteres alkotás, amelynek szimbolikáját tábla teszi érthetővé az 1956-os forradalom történetét kevésbé ismerő britek számára, London belvárosának Holborn negyedében található.

A falfestményt Fat Heat, a magyar street art egyik nemzetközi szinten is elismert képviselője készítette. A pályáját a graffiti-szubkultúrában kezdő művész korábban New Yorkban, Miamiban, Los Angelesben, Moszkvában, Pozsonyban és Lengyelországban is bemutatkozott már. A 2019-es berlini Festival of Lightson közönségdíjat kapott. Az alkotás az idén először megrendezett London Mural Festival részeként jött létre.


Bár Magyarországon a tűzfalfestészet már több mint egy évtizede elterjedt, Londonban csak most kezd a mainstream művészet részévé válni. A London Mural Festivalra több mint százötven nemzetközileg elismert művész érkezett a brit fővárosba, és összesen hatvan helyszínen alkotnak.

Láttad már a legújabb videónkat?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.