Belföld

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.11.21 | 14:18

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati, Zabaron mínusz 8 Celsius-fokot is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta:

a front mögött beáramló száraz, sarkvidéki eredetű hideg levegő megtette a hatását, sokfelé fagyosan indult a reggel.

A hajnali órákra a délkeleti tájakon is lecsökkent a felhőzet, így mindenütt napsütéses, egyben igencsak hideg, többfelé fagyos volt a reggel. Voltak viszont olyan tájak is, ahol a légmozgás miatt még nem voltak mínuszok.

Mostanáig az idei őszi szezonrekord mínusz 3,8 fok volt, amelyet november 9-én Fülöpházán mértek. Ez több fokkal megdőlt a Nógrád megyei Zabaron, ahol mínusz 8 fokig hűlt a levegő. A második legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7,6 fok volt, az ugyancsak Nógrád megyei Mihálygergéről. A harmadik leghidegebb hely szintén Nógrád megyében, Mohora volt, ahol mínusz 6,4 fokot mértek.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a november 21-i hidegrekord nem dőlt meg, azt továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gagyvendégi tartja, ahol 1999-ben mínusz 13,7 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben plusz 4 és 7 fok közé melegszik a levegő, majd késő estére általában mínusz 4 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban mínusz 7 és mínusz 2, délután plusz 5 és 8 fok közötti értékek várhatók.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.