Bulvár

Életerős 21 éves srác volt, aztán leesett az orra, és minden végtagját elveszítette

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.17 | 10:48

Az új-zélandi fiatalember, Ripu Bhatia makkegészséges fiatal srác volt, amikor hirtelen rosszul lett egy fertőzés miatt: fájt a feje, hányt, szédült,felszökött a láza, majd a bőre színe is megváltozott.

A család kezdetben azt hitte, egyszerű influenzáról van szó, de Rupi állapota óráról órára romlott, míg nem kórházba kellett szállítani.

Az orra teljesen elkékült és amputálni kellett,

és a diagnózis is megszületett: meningitises szeptikémia. Ez a bakteriális fertőzés a járványos agyhártyagyulladás egy fajtája, és mint olyan, rendkívül veszélyes. Hiába az azonnali kezelés,

Ripu állapota egyre csak romlott.

Három hétre mesterséges kómába küldték, de a végtagjait: mindkét kezét és mindkét lábát így sem sikerült megmenteni. Miután magához tért, még hetekig nem engedték számára, hogy tükörbe nézzen. Ripu édesapja szerint a meningitises szeptikémia olyan, mintha taposókanára lépne az ember, azzal a különbséggel, hogy lassított felvételben látjuk az állapotromlást. Sokszor csak hónapokkal a betegség után derül ki, hogy mi maradt, és

mit pusztított el a halálos baktérium.

A fiatalembernek a fertőzés utáni felépülés során minden újra kellett tanulnia: műlábakkal járni, műkézzel enni, és úgy egyáltalán, elfogadni azt, hogy segítségre szorul a legtöbb dologban, és a külseje is megváltozott.

Ripu ma 27 éves, újságíróként dolgozik, és úgy érti, teljes életet él.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló