Autó

Figyelmeztetést adtak ki, minden magyar autós veszélyben lehet

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.25 | 17:48

Kiemelten fontos, hogy e-matrica vásárlása előtt mindig ellenőrizze az eladót!

Csalók lemásolták az egyik hivatalos e-matrica-viszonteladó weboldalát, és az eredetihez hasonló webcímeken hirdetik. Az alapvető mezők kitöltése után egy bankválasztó oldalra irányítanak, ahol a belépési adatokat nem a bank oldalára, hanem a bűnözők részére írjuk be – közölte Autovignet.hu.

123rf

Ezzel párhuzamosan betöltik az adatokat a bank oldalára is, ezáltal a gyanútlan felhasználó a kétlépcsős belépési hitelesítési kérést is megkapja, amit aztán szintén a csalók részére ad át

– átengedve a hozzáférést a bankszámlához.

Jelen esetben az MBH Bank, a MagNet Bank, a Gránit Bank, az OTP Bank és az Oberbank ügyfeleire leselkednek. A helyzetet bonyolítja, hogy úgynevezett cloaking technikát alkalmazva két különböző oldalt jelenítenek meg, mást látnak a hirdetésre kattintók, mást a weboldalt közvetlenül meglátogatók (utóbbiak egy ártalmatlan oldalra jutnak).

Kiemelten fontos, hogy e-matrica vásárlása előtt mindig ellenőrizze az eladót! Online értékesítésre kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és engedélyezett viszonteladói jogosultak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Borongós szombatra ébredünk
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 02.