Autó

Kézzel építették ezt a valósághű Bugatti Chiron replikát a semmiből

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.09 | 15:48

Ez az egyik legélethűbb Bugatti replika, amit eddig láttunk, ami hihetetlen, tekintve, hogy az egész projektet alapszerszámokkal valósították meg.

Kiderült azonban, hogy Vietnamban nincs hiány tehetségből. Amit itt látnak, az valóban elhitetheti velük, hogy egy valódi Bugatti Chironról van szó, amelyet az ázsiai ország utcáin fotóztak le. De hadd mondjam el, hogy ez a 4 millió dolláros francia hiperautó házilag készített másolata, amelyet egy kis műhelyben egy év alatt kézzel építettek meg.

A Chiron-replika készítői a teljes építési folyamatot dokumentálták a NHẾT TV nevű YouTube-csatornájukon. Azzal kezdik, hogy acélcsövekből építenek egy vázat, amely úgy néz ki, hogy megfelel a Chiron arányainak. A váz szolgál alapként, hogy elkészítsék a karosszéria makettjét, amelyet agyaggal vésnek formába. Az agyagmodellre ezután egy réteg gipszet visznek fel, hogy elkészüljön a Chiron testének nyers formája. A mesteremberek a forma felhasználásával gondosan elkészítették az üvegszálas karosszériát.

Miután elkészült az üvegszálas karosszéria, átültetik azt egy házilag készített csővázra. Így van, valójában nem egy donorautó alvázát próbálták módosítani, hanem valóban az alapoktól kezdve készítettek egyet. Valóban nagyon lenyűgöző!

Az alvázon ráadásul egy tolórúdnak tűnő felfüggesztés is található, a motor pedig középen van elhelyezve, mint egy rendes középmotoros szuperautóban. A hatalmas W16-os motor helyett azonban a replika egy régi, karburátoros Toyota négyhengerest használ, amely alighanem 100 lóerőre lesz képes. A kézműves munka színvonala komolyan elismerésre méltó. A hátsó szárnyak is egyedi készítésűek a projekthez.

Hogy a megjelenés teljes legyen, a replikát a Bugatti hagyományos kék-fekete festésébe festették. Nézze meg a videót, biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogja a vietnami Bugattit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló