Belföld

Félelem és rettegés a magyar kutakon: üzemanyaghiány, kígyózó sorok, és mennyiségi korlátozás

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.10 | 07:17

A pánikreakciók sokkal erősebbek, és a benzinár maximalizálása idevonzott külföldről is vásárlókat, ami többlet-igényt idézett elő egyes kutaknál.

A benzinellátással kapcsolatban ma felmerült problémákkal, illetve a lehetséges benzinár emeléssel kapcsolatban szólalt meg Hernádi Zsolt, a MOL elnök vezérigazgatója.

(kép: Pixabay)

Hernádi az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta:

a maximált ár és a beszerzési ár közötti különbség kellemetlen helyzetet okoz, de a MOL stabil, teljesíti az ellátási kötelezettségét.

Mint mondta, a pánikreakciók sokkal erősebbek, és a benzinár maximalizálása idevonzott külföldről is vásárlókat, ami többlet-igényt idézett elő egyes kutaknál.

Nincs ellátási probléma, pillanatnyi, lokális logisztikai gondok lehetnek

– tette hozzá.Hangsúlyozta: ellátásbiztonsági probléma nincs, jelenleg is a Barátság kőolaj vezetéken érkezik hozzánk az orosz olaj. 90 napos tartalék van Magyarországon, ami az európai átlagnak felel meg ezt a minisztérium bármikor felszabadíthatja.

4 millió tonna érezik a Barátság vezetéken, 2 millió tonna délről, egymillió tonna pedig Horvátországból az Adria-vezetéken. Ugyanannyit termelünk mint eddig, ez a mennyiség megfelel a magyar fogyasztásnak, nem marad ellátatlanul senki

– fogalmazott Hernádi Zsolt.

Nincs üzemanyag probléma, lokális korlátozások fordulhatnak elő, 70-80-100 liter, de csak addig, amíg oda nem ér a tanker. A finomítók pörögnek, folyamatos a kiszolgálás.

A világpiacon közel 17 százalékkal esett a nyersolaj ára ma estére, miután Irak és az Egyesült Arab Emirátus bejelentette: növelik a kitermelést az esetlegesen kieső orosz olaj pótlására.

Forrás: Növekedés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.