Autó

Az első Porsche Taycan különkiadás a németországi Hockenheimring versenypálya 90. évfordulóját ünnepli.

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.25 | 15:48

Bár az árakat egyelőre nem jelentették be, a Taycan GTS Hockenheimring Editiont csak Németországban és néhány más európai országban fogják értékesíteni.

A Porsche bemutatta a Taycan szedánján alapuló első különkiadást, amely a németországi Hockenheimring versenypálya 90. születésnapjára emlékezik. A legendás autóversenypálya 1932. május 29-én nyitotta meg kapuit, és Németország egyik leghíresebb és legfontosabb versenypályájának számít.

A pálya a Forma-1-től a NASCAR-ig mindenféle versenynek otthont adott, 2019 óta pedig a Porsche Élményközpontnak is otthont ad.

A Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition, ahogy a neve is mutatja, az EV GTS változatán alapul, és csak kozmetikai változtatásokat tartalmaz. A különleges kiadás külsejét az örökség ihlette Stone Grey árnyalat díszíti, amely az autógyártó egyedi színprogramjából származik. Emellett a 21 colos Mission E Design keréktárcsák sötétebb, szatén színben pompáznak, amely az oldalsó szoknyákon, a hátsó diffúzoron és a Taycan feliratokon is megtalálható.


Belül az utastérben fekete bőrkárpitozás adja a sportos megjelenést, amelyet Island Green öltések és Paldao nyitott pórusú fa díszítőelemek egészítenek ki, amelyek a szellőzőnyílásokon, a pohártartókon és a választószinten láthatók.

A zöld szín a kormánykerék tetején és a padlószőnyegeken is megjelenik.

Természetesen a versenypálya vonalvezetését és a “90 Jahre Hockenheimring” (90 év Hockenheimring) feliratot ábrázoló különleges emléklogó is megtalálható. A logó látható a középkonzol tárolórekeszének fedelén, a megvilágított küszöbökön, a külső oszlopok jelvényein, sőt, még az ajtók kivetítőjének lámpáin is. Még a kulcstartóba is lézerrel gravírozták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló