Autó

Kiadták a figyelmeztetést: egymillió magyart érinthet – ön is közöttük lehet

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.07 | 13:49

Kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kell levizsgáztatni, június végén ugyanis lejár a járványügyi veszélyhelyzet hirdetett moratórium.

Ez lehetetlen feladat, de a vizsgaállomások mindent megtesznek – mondta az InfoStartnak Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese. A rendőrség már hónapok óta figyelmezteti a lakosságot, hogy mindenki vizsgáztassa le az autóját, sokan mégiscsak most jelentkeznek.

Hosszabbított nyitvatartással, extra műszakkal készülünk. Mi negyvennégy vizsgaponton vizsgáztatunk országszerte, elég nagy leterheltséget jelent a kollégáknak, de mindent megteszünk természetesen, hogy ki tudjuk szolgálni az ügyfeleket, más kérdés, hogy kilencszáz-valahányezer a lejárt műszaki vizsgával futó autók száma, ezt egyszerre kezelni nagyon nehéz lesz

– mondta Sipka Gábor.

A vizsga sok autó esetében nem lesz sem olcsó, sem rövid, mert a koronavírus járvány alatt számos tulajdonos elhanyagolta a kocsiját. Szerinte két éve futnak az úton olyan gépjárművek, amelyek elkerülték a műszaki vizsgáztatást, ezáltal pedig az ellenőrzést és adott esetben a vizsgára való felkészítést is, amiből következően eléggé nehezen elfogadható műszaki állapotú autók közlekednek az útjainkon. Ez veszélyes és sajnálatos.

Nekem az a véleményem, hogy egy felelős gépjárművezető nemcsak azért megy gépkocsijával a szervizbe vagy műszaki vizsgára, mert kötelező és lejárt a moratórium

 – mondta a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese.

Sipka Gábor a lehetetlennel határos feladatnak tartja, hogy 1400 állomáson kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót levizsgáztassanak, ezért szerinte könnyen lehet, hogy júliusban a megfelelő papírok hiányában sokan nem használhatják majd a járművüket – vagy ha megteszik, akkor súlyos bírságot kockáztatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.