Autó

Fontos döntésre kényszerült a kormány

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.12 | 15:18

A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag.

Az OMV miatt a biztonsági kőolajkészletekhez is hozzányúl a magyar állam. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a benzinre és a gázolajra is kiterjed az intézkedés.
(kép: Pixabay)

Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyag-ellátása

– jelentette be Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában.

Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a hazai üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében Magyarország felszabadítja az ország stratégiai benzin- és dízeltartalékainak egy részét, ezzel segítve a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása miatt kialakult helyzetet.

A felszabadított stratégiai benzin- és dízeltartalékot az OMV a lehető leghamarabb visszapótolja. Mint írják: „tekintettel az OMV schwechati finomítójában bekövetkezett üzemzavarra, Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű folyékony motorikus üzemanyaggal történő zavartalan ellátása érdekében” a biztonsági kőolajtermék-készletekből:

  • 18 millió liter ESZ 95 motorbenzint és
  • 29 millió liter motorikus gázolajat szabadít fel.

Forrás: Index


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Ezo
Ezek a legvonzóbb csillagjegyek
  • szerző:nuus
  • 2022. 07. 21.