Autó

Rémisztő dolgot mondott a szakember: itt az idő felkészülni arra, hogy el fog fogyni az üzemanyag

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.05 | 18:18

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke a Reggeliben arról beszélt, hogy nem csak Magyarország, egész Európa üzemanyaghiánnyal küzd.

Annak ellenére, hogy a kormány október 31-ig meghosszabbította az üzemanyagárstopot, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint ebben a hónapban derülhet ki, hogy valóban tartható-e addig a hatósági ár – írja az RTL.

Mint mondta, a magyar helyzetet az is súlyosbítja, hogy

a hatósági áras benzint egyedül a Mol százhalombattai finomítója termeli ki, ezért is van korlátozva szerinte a megvásárolható mennyiség.

Egri Gábor véleménye szerint, a jelenleg helyzet a fegyveres konfliktus nélkül is kialakult volna.

Ha nem lett volna az orosz-ukrán háború, még súlyosabb energiaválságot éltünk volna meg.

Úgy gondolja, amíg a hatósági ár lesz, fenn fog állni az, hogy naponta egyre több több bezárt benzinkúttal találkoznak az autósok.

A Reggeliben arról is beszélt, hogy a százhalombattai üzemanyag-finomító a végsebességén működik, és egy váratlan technikai probléma esetén nincs más alternatíva a hatósági áras üzemanyag kitermelésére.

Ha ott beüt a krach, akkor vége. Van egy 90 napos üzemanyagkészlete az országnak és utána kész, annyi. Bicikli, szamár, ló, ez kerülhet elő.

A júliusi hónap szerinte sorsdöntő lesz, hiszen ekkor a legnagyobb az üzemanyagfogyasztás a turizmus, a Balkán felé hazautazó vendégmunkások és a mezőgazdasági munkák miatt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló