Autó

Ennyiért adnák a kutak a benzin literét, hogy megérje nekik

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.22 | 12:18

A kis benzinkutaknak ilyen ár mellett érné meg nyitva lenni.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségnek (FSZB)elnöke szerint legalább 40-50 forintos különbség kellene a nagykereskedelmi és a kisker ár között, hogy megérje a működés – írja a Blikk. Szerinte el kellene törölni az ársapkát és csak a legrászorulóbbakat támogatni.

A hétvégén 200-250 benzinkút zárt be,

hogy tiltakozzanak a veszteséges működés ellen. Az akció jelentős sorokat okozott a nagy kutaknál, de különösebb atrocitásról sehol nem tudnak. Az akcióval fel akarták hívni a figyelmet, hogy az üzemanyag hatósági ára miatt 278 napja megszűnt a megélhetésük. Eközben az állam az adókkal rekord bevételre, a nagy üzemeltetők rekord nyereségre tettek szert. Az FBSZ elnöke szerint a kormánynak fokozatosan ki kellene vezetni az ársapkát. Javasolják, hogy

rászorultsági alapon járjon bármilyen üzemanyagár-támogatás,

ne pedig mindenkinek. A szövetség elnöke szerint 40-50 forint árkülönbség kellene a nagyker- és a kiskerár között, ilyen ár mellett érné meg nekik nyitva tartani. Ez már elég lenne ahhoz, hogy fedezze az infláció és az energia áremelkedés miatt megnőtt rezsiköltségeiket. Vagyis jelenleg 530 forintos ár lenne megfelelő a kis benzinkút üzemeltetőknek.

Lépett a kormány: ez lesz a sorsa a kisbenzinkutaknak


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló