Belföld

Több benzinkút nem tudott kinyitni hétfőn reggel

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.30 | 09:18

A türelmi idő lejárta előtt nem minden benzinkút tudta megoldani a technikai elvárásokat.

A türelmi idő lejárta előtt nem minden benzinkút tudta megoldani azokat a technikai elvárásokat, amikkel tankoláskor meg lehet különböztetni a hazai és külföldi utazókat. A Blikk szerint a kettős benzinár az automata benzinkutaknál okozza a legnagyobb problémát. Ezeknél csak a külföldiekre érvényes árakon tankolhatnak a magyar autósok, bár az újabb típusoknál a forgalmi engedélyen lévő vonalkód leolvasásával magyar árra áll át a rendszer, ha központilag arra programozzák.

A Balatonon például 717-os liter áron tankolhatnak

a külföldi vevők egy Mol kútnál. A magyarok a forgalmi bemutatása után a kedvezőbb árat fizetik, a külföldiek pedig a drágábbat. A Blikk szerint a Shell ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját is bezárja, a nyitva levő benzinkútjaik pedig nem szolgálják ki a külföldi rendszámú autókat. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Blikknek arról beszélt, hogy a kisebb benzinkutak nem mindegyike tudja határidőre végrehajtani az átállítást. Csütörtökön 23 óra 58 perckor jelent meg a rendelet, ami 0 órától lépett érvénybe, vagyis

kettő perc állt volna a rendelkezésre,

hogy a nyitva tartó, 24 órás kutak kezelői, üzemeltetői végrehajtsák az utasításokat. Több kisebb vállalkozás vezetője még a háromnapos türelmi időt sem tudja tartani, a hatósági ársapka miatt amúgy is kisebb haszonnal üzemelő kutak tulajdonosai a bírságok elkerülése miatt inkább ki sem nyitnak hétfőn reggel – mondta el az érdekképviseleti vezető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló