Autó

Minden autóst figyelmeztet a NAV – ez áll benne

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.10 | 13:48

Az idén már nem az önkormányzatok, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldi ki a gépjárműadóról szóló csekkeket. A sárga csekken szépen felkerekítették a befizetendő közterhet, így néha magasabb lehet a díj, mint amit korábban a települések vezetése szedett be: a hatóság 1000 forintos kerekítést alkalmaz. 

Az első részlet befizetési határideje április 15. volt, a másodiké pedig szeptember 15. lesz, vagyis jövő hét szerda. A fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról szóló dokumentumok kézbesítése áprilisban befejeződött. Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartó érintett, ennyien kaptak elektronikusan vagy a postástól személyesen átvehető hivatalos iratot.

123rf

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni – figyelmeztet az adóhatóság.

Aki pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett, az fizethet banki átutalással, a levélhez mellékelt csekken, az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül szintén átutalással vagy akár az ügyfélszolgálatokon bankkártyával. Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor legegyszerűbben a NAV honlapján igényelhet újat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.