Autó

Egy ausztrál milliomos 2021-ben elindítja a világ első repülő autóversenyét

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.05 | 11:49

Az ausztráloknak teljesen elgurult a gyógyszerük, de ahogy elnézzük ezt a sportot, azt kell hogy gondoljuk: Ez a legjobb dolog, ami az utóbbi időben az autó és motorsporttal történhetett.

Ha hiszel Matt Pearson ausztrál milliomosnak, és minden a tervei szerint halad, akkor 2021-ben megrendezzük „A horizont F1-e” névre keresztelt autós versenyt. Ezzel összefügg az, hogy Pearson Alauda Aeronautics nevű cége egy ideje bemutatta a „multikopterek” prototípusait, és a közelmúltban jelentette be, hogy komolyabb tőkebefecskendezést kapott Ausztrália két legnagyobb befektető vállalatától, a Saltwater Capital és a Jelix Ventures-től. A prototípust tavaly még Angliában is bemutattak a Goodwood Festival of Speed ​​rendezvényen.

A vállalat 2020-ban még a kaliforniai Mojave-sivatagban is tervezett személyi teszteket végrehajtani, mielőtt a világjárvány keresztbehúzta volna azt. Az ausztrál vállalat azonban bízik abban, hogy a dolgok vissza fognak állni a normális kerékvágásba, és jövő évre be tudja indítani az Airspeeder nevű bajnokságot.

A ligában versenyző multikopterek teljesen elektromosak lesznek, összesen nyolc motorral, és pilótákkal, illetve nélkülük is versenyezni fognak. Az Alauda Aeronautics Airspeeder versenygépeik függőlegesen szállnak le és szállnak le, és akár 80 km/h-ás sebességet is képesek elérni.

A vállalat már hivatalosan is megerősítette a bajnokság két versenyszámát, amelyre a kaliforniai Mojave sivatagban és a távoli ausztrál városban, Coober Pedyben kerül sor.

Már tárgyalunk a világ más helyszíneivel is, és a sorozat iránti érdeklődés elképesztő volt

– mondta Matt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló