Autó

Odacsapott a rendőrség: 815 gyorshajtót és több tucat más szabálysértőt kaptak el

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.11.09 | 08:18

Körözés miatt 1 ember fogtak el az akciók során, valamint 18 esetben éltek büntetőfeljelentéssel.

A budapesti rendőrök 2023 októberében 64 alkalommal tartottak ellenőrzést a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából. Összesen 815 gyorshajtó akadt fenn a rostán.

123rf

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kerületi kapitányságai és a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei Budapest területén összesen 64 esetben hajtottak végre akciót az év tizedik hónapjában. Az ellenőrzésekhez nem csupán rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsikat és motorkerékpárokat, hanem civil jellegű járműveket is igénybe vettek. Az egyenruhások statikusan, illetve mozgó járművekből is mérték a közlekedő gépjárművek sebességét.

Egy hónap alatt összesen 506 esetben történt valamilyen intézkedés; ezen belül sebességtúllépés miatt 157 helyszíni bírságot, 55 közigazgatási bírságot szabtak ki, 2 esetben közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről összesen 601 leállítás nélküli felvétel készült. Októberben összesen 815 gyorshajtó akadt fenn a rostán.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 20, míg bódultság gyanúja miatt 2 vezetőt fogtak el, továbbá 17 embert mintavétel céljából állítottak elő. Körözés miatt 1 ember fogtak el az akciók során, valamint 18 esetben éltek büntetőfeljelentéssel. Egyéb ok miatt (jellemzően járművezetéstől eltiltás) 9 főt fogtak el, és további 8 főt (jellemzően engedély nélküli vezetés miatt) előállítottak.

Zéró toleranciával léptek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások ellen, így a közlekedők egyéb természetű szabályszegései miatt is, mint például hiányos világítás, kézben tartott mobiltelefon használata vezetés közben vagy lejárt műszaki érvényesség miatt, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt további 96 helyszíni bírságot és 61 közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 29 szabálysértési feljelentést és 8 közigazgatási jegyzőkönyvet töltöttek ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Megszűnés szélén áll a Tumblr
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 10.