Autó

Letarolta Magyarországot a benzinhiány – Tömött sorok és pánikvásárlás 

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.06 | 10:48

Országszerte számos kútnál pánikvásárlás indult a napokban.

Hétfőn szinte lehetetlen volt olyan kutat találni, amelyiknél benzin is volt és gyorsan sorra is lehetett kerülni. Rengeteg helyen hosszú sorok alakultak ki, részben azért, mert a legújabb hírek miatt beindult a pánikvásárlás.

(kép: Pixabay)

Az üzemanyag-hiány az utóbbi időben egyre jobban szorongatja az országot. Ahogy a MOL-nál korábban a Növekedésnek elmondták:

a jelenlegi üzemanyag-hiány első számú oka, hogy nincs elég import termék a magyar piacon. A magyarországi üzemanyagpiac mintegy 30 százaléka importforrásból érkezett az elmúlt években,

jelenleg azonban ez az ellátás szinte teljesen eltűnt, és a MOL novemberben már a nagykereskedelmi piac 85 százalékát látta el.

Megfizethető árú all inclusive nyaralás Görögországban? Igen, lehetséges. Ebben a videóban azt is megmutatom, hogyan. Nézz bele, izgalmas lesz!

A benzinárstop miatt nem éri meg importálni. Az utóbbi időben fennakadásokat okozott az is, hogy a MOL százhalombattai üzemében a nyár közepe óta karbantartás zajlik, amelynek a befejezését többször is el kellett halasztani.

A Független Benzinkutak Szövetsége közben elmondta:

ezen a héten sem szállít a MOL sem gázolajat, sem benzint egyes benzinkutaknak. Ez már a harmadik hét lesz, hogy a MOL-kiszolgálás szünetel.

A szervezet tájékoztatásához csatolt levélben a MOL azt közölte egyes partnereivel, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnia kellett az ellátási stratégiáját, és a december 5-én kezdődő, 49. héten nem tud dízelt és motorbenzint biztosítani.

A Független Benzinkutak Szövetsége jelezte: álláspontjuk szerint elfogadhatatlan, hogy egy stratégiai vállalat ellátásbiztonságra hivatkozva szünteti meg több száz partnere ellátását, egyben sok vidéki körzet teljes ellátásbiztonságát is felrúgva. A szövetség szerint az intézkedés 258 magyar, többnyire családi kisvállalkozást érint, és mintegy 400 benzinkutat, Magyarország benzinkútjainak 20 százalékát hozza kilátástalan helyzetbe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tuti tipp a másnaposság ellen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 18.
Autó
Újabb autómárka tűnik el hamarosan
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 05.