Forma-1

Ezek lesznek az új szabályok a F1-ben

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.28 | 11:18

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalosan is elfogadta a Forma-1 legújabb szabályait.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa szerda estére hivatalosan is jóváhagyta a Forma-1 elmúlt hetekben kidolgozott új szabályait, most sorba vesszük őket, fontossági sorrendben!

🏎A legfőbb cél 2021-ben bevezetni tervezett évi 175 millió dolláros kiadási plafon jelentős csökkentése: a keret jövőre 145 millióról indul, majd 5-5 millióval csökken a következő két évben.

🏎Esélyegyenlősítő lépés az aerodinamikai fejlesztés eredményalapú korlátozása, ami nem más, mint az, hogy minél előrébb végez a csapat a konstruktőri bajnokságban, annál kevesebb időt tölthet a szélcsatornás munkával és számítógépes áramlástani szimulációval a következő évben.

🏎A csapatok anyagi terheinek csökkentése érdekében 2021-ben is az idén használt kasztnik, törési zónák, sebességváltók és egyéb mechanikai alkatrészek maradnak. A maradék, engedélyezett motor- és aerodinamikai fejlesztéseket zsetonrendszerrel szabályozzák, mely hasonló megoldás, mint amit megszoktunk az autós játékokban.

🏎Bevezették a „zárt rendezvény” és a „nyílt rendezvény” fogalmát, ez a koronavírus-járvány alatti versenyrendezésnek ad megoldást. Kizárhatják a nézőket, csökkenthetik a csapatok létszámát is.

🏎Tovább fognak nehezedni az autók is, jövőre az idei 746 helyett már 749 kg lesz a minimális tömeg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.