Forma-1

Hamilton 90. rajtelsőségét szerezte meg a Hungaroringen

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.19 | 07:35

A vasárnapi futamon ő rajtolhat az első helyről.

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az első helyről.

A 35 éves pilótának ez pályafutása 90. pole pozíciója, az idén pedig a második. A mogyoródi pályán Hamilton karrierje során hetedik alkalommal startolhat az élről, a magyar GP-t pedig nyolcadszor nyerheti meg. A címvédő 1:13.447 perces pályarekordot jelentő köridőt ért el. Hamilton mellől csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető finn Valtteri Bottas rajtolhat, míg a harmadik pozícióban a kanadai Lance Stroll (Racing Point) zárta az időmérő edzést. A második sort “kibérelte” magának a Racing Point, Stroll mögött ugyanis márkatársa, a mexikói Sergio Pérez végzett a negyedik helyen.

“Magyarország már korábban is jó vadászterületnek számított nekem, de tisztában vagyok azzal is, hogy ezen a pályán a rajtelsőség megszerzése még nem egyenlő a futamgyőzelemmel” – mondta a kvalifikáció után Hamilton, és “szürreálisnak” nevezte, hogy már 90 pole pozíciónál jár.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló