Motor

Ilyen Keanu Reeves motorja

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.20 | 14:18

Lehet, hogy hamarosan Európában is kapható lesz az ARCH. Hiszen megszerezték az Euro4-es minősítést az egyedi motorjukra!

Keanu maga is rajong a motorok iránt és pályázik, így nem meglepő, hogy motorfejlesztésbe kezdett. Az Arch Motorcycle-t Keanu Reeves és barátja, Gard Hollinger alapították, amikor a filmsztár egyik motorját kezdték el teljesen átszabni. Erre nem úgy gondol, mint egy jövedelmező iparágra, hanem mint saját hagyatékára. A sztár otthon meglehetősen nagy motorgyűjteményt birtokol.

Egy Arch nyolcvanezer dollár körül vehető meg és az éves darabszám sem éri el az ötven darabot. A cég a felhasznált alkatrészek jelentős részét alumíniumból készíti CNC technológiával, a tankot kb. negyed tonnányi alumíniumból marják ki, és ebből kevesebb mint 5 kiló az ami ténylegesen a motor része lesz. Ez a marási szabadság járul hozzá ahhoz, hogy a legjobb, illetve a legfunkcionálisabb darab készülhessen el.


Az Arch a performance cruiser kategóriába sorolja motorjait, melyeket lehet agresszíven csapatni, de kellemesen túrázni is. A futóművet természetesen az Öhlins egyedileg készíti, a fékek a szintén svéd ISR termékei, a karbon felnik a BST-től érkeznek. A felhasznált alkatrészek tekintetében maximálisan versenymotor,  azonban az üléspozíciónak köszönhetően mégsem.

Az S&S által gyártott blokk csupán 140-150 lóerős, azonban a 200 Nm feletti nyomaték is a kétliteres blokkra profin hangolt gépezet alacsony fordulatszámon is tud nyomatékmaximumot leadni. A továbbfejlesztett KRGT-1 megkapta az Euro 4 besorolást így hamarosan Európában is elérhető lehet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.