Motor

Motorozz ésszel! Kerüld a védett területeket!

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.19 | 15:18

Az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken ENGEDÉLY NÉLKÜL TECHNIKAI SPORTOKAT végzők száma.

Az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken ENGEDÉLY NÉLKÜL TECHNIKAI SPORTOKAT végzők száma. Tevékenységük nemcsak a megőrzendő természeti értékeket veszélyezteti, hanem a kirándulókat, a kisgyerekes családokat, a csendes sportokat végzőket is.

Számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért Igazgatóságunk Természetvédelmi Őrszolgálata szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a Duna-Ipoly Nemzeti Park, valamint a tájvédelmi körzetek területein.

Mivel a területeken folyó erdő- és vadgazdálkodást, néhol az állattartást is jelentősen zavarják az engedély nélkül végzett motoros technikai sportok, ezért a gazdálkodókkal megerősítve zajlanak már ezek a hétvégi ellenőrzések.

Az elmúlt hétvégén 5 terepmotoros, 5 terepjáró és 1 quad akadt fenn az ellenőrző pontokon, ellenük közigazgatási eljárást indítottak kollégáink. Néhány esetben a rendőrség is szabott ki helyszíni bírságot jogosulatlan vezetés, vagy más nem természetvédelemmel összefüggő okok miatt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló