Belföld

3 borzasztó tragédia is történt szilveszterkor

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.01.01 | 11:27

A Tolna vármegyei Pálfán, a Pest vármegyei Zsámbokon és a főváros IX. kerületében is lakástűzben halt meg egy-egy ember szilveszter éjjelén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Kép: 123rf

Többszintes ikerház gyulladt ki

Dóka Imre őrnagy a közleményben azt írta: Pálfán szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett.

A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább, azonban a kigyulladt lakásban tartózkodó ember életét már nem lehetett megmenteni – tette hozzá.

Okostelefont vennél? Ezzel a videóval segítünk eligazodni a telefonok útvesztőjében.

Zsámbokon az esti órákban egy családi ház szobájában az ágy gyulladt meg. A tájékoztatás szerint a tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, de egy idős ember életét vesztette, feltételezhetően a tűz során keletkezett füst miatt.

A helyettes szóvivő jelezte: a katasztrófavédelem mindkét esetben vizsgálja a tüzek okait, valamint keletkezési körülményeit, és füstérzékelő alkalmazását javasolják az ingatlanokban.

Fővárosi társasházban is felcsaptak a lángok

Egy ember életét vesztette Budapesten, a IX. kerületben, ahol vasárnap este kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre közleményében azt írta: a fővárosi hivatásos tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, azonban a Thaly Kálmán utcai lakás egy szobája teljesen kiégett.

Öten el tudták hagyni az épületet, egy ember azonban életét vesztette – olvasható a közleményben.

143 tűzoltói beavatkozás szilveszterkor

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a tűzoltóknak – közölte a katasztrófavédelem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.