Belföld

Magyarország szorítóba került: támad az omikron

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.01 | 13:18

Drasztikusan terjed az omikron a környező országokban, Magyarországot már satuba fogták.

A szerbiai Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet hivatalos adatai szerint a karácsonykor és az azt követő napon mintegy 20 százalékkal nőtt az új koronavírusos megbetegedések száma országban az eggyel korábbi hét azonos időszakához képest

– adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A növekedést igazolja, hogy december 25-én, 26-án és 27-én is több fertőzöttet regisztráltak az országban, mint egy héttel korábban. Erre a lehetőségre Predrag Kon epidemiológus a belgrádi kormány válságstábjának tagja időben figyelmeztetett. A koronavírus gyorsabban terjedő omikron törzsét december 23-án azonosították Szerbiában.

Láttad már a legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, biztosan tudunk pár hasznos tippel szolgálni!

Aleksandra Pavlović, a belgrádi Dragiša Mišović kórház klinikai központ igazgatója attól tart, hogy az omikron elterjedése újabb, óriási terheket ró majd az így sem jó helyzetben levő egészségügyi rendszerre.

Eközben Romániában a Maszol híre szerint a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) a hét elején 1144 személyt diagnosztizált SARS-CoV-2-fertőzéssel és 67 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. Közvetlenül karácsony után 566 új koronavírusos megbetegedést igazoltak.

Csehországban ugyan valamivel kevesebb, mint hétezer esetet regisztráltak karácsony után, ami kétezerrel kevesebb, mint egy héttel korábban, ám ez azzal is összefügghet, hogy jóval kevesebbet teszteltek. Eközben egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a csehek 51 százaléka helyeselné bizonyos korosztályok és foglalkozási ágak esetén a kötelező oltás bevezetést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.