Belföld

Egyszeri 200 ezer forint juttatás mindenkinek – ezt lépte az infláció ellen a multi

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.03 | 17:18
  • trendindex: 7

Jól jött a pénz minden dolgozónak.

Az energetikai szektorban működő Schneider Electric HR igazgatója, Ivanov Katalin a HR portálnak adott évértékelő interjút a céh 2023-as évéről. Szerinte az év kulcsszavai az infláció, a gazdasági lassulás, a fiatalok bevonzása és munkaerő fejlesztése. Az inflációra adott válaszként elmondta, hogy egyszeri, 200 000 forintos kompenzációs fizetést biztosítottak minden alkalmazottjuknak.

Ivanov Katalin elmondta, hogy 2023 nehéz volt a gazdasági növekedés lassulása miatt, ami óvatosságra kényszerítette a vállalatokat a költségek kezelése terén. Ugyanakkor bizonyos szakmákban továbbra is munkaerőhiányt tapasztaltak: kimondottan a fiatalok voltak kevesen.

A jövőre vonatkozó tervek között hangsúlyozták a digitalizáció és a mesterséges intelligencia további kiaknázását a munkavállalói elégedettség növelése érdekében. Emellett a tehetségek megtartása és fejlesztése, valamint a fiatalok vidéki elhelyezkedésének támogatása is prioritás marad a HR területén.

A HR szakmában a transzparens kommunikáció és a párbeszéd segített a nehezebb piaci helyzetekben Ivanov szerint, és a váratlan helyzetekre való reagálásként tavaly egyszeri, 200 ezer forintos juttatást nyújtottak a kollégáknak, amit idén is megismételnek majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló