Belföld

Kiderült, miért kellett kilőni a margitszigeti vaddisznót

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.05 | 16:18

Vaddisznó kószált a Margitszigeten szerda délután.

Sajnos nem volt más választás.

Három lövéssel terítette le egy vadász a Margitszigetre tévedt vaddisznót január 4-én este. A 24.hu megkérdezett egy szakértőt arról, hogy el lehetett-e volna kerülni az állat megölését.

Fotó: Facebook

A lap Földvári Attilát, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) szóvivőjét, az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársát kérdezte az ügyben.

Földvári elmondta, hogy az ilyen elejtésekre csak a rendőrség adhat engedélyt, és – bár a jogszabályok értelmében más is végrehajthatná – gyakorlatilag minden esetben vadász végzi.

A szakértő elmondta, hogy ilyen esetben sajnos a megfelelő alternatívák nem adottak, a potenciálisan veszélyes vad ártalmatlanná tétele ugyanis mihamarabbi megoldást kíván, hogy

senki ne sérüljön meg, az állat kilövése pedig a legbiztonságosabb módszer.

Azt is hozzátette, hogy egy vaddisznóhoz közel merészkedni pedig korántsem egyszerű vagy biztonságos. A lövés felbőszítheti és agresszívvá is teheti az állatot, ezzel veszélybe sodorva a lövést leadó személyt.

Az altatólövedék és az állat csapdába ejtése azért sem jöhetett szóba, mert rengeteg időt, akár több hetet is igénybe vehet, az ilyen esetek viszont azonnali megoldást igényelnek.

Földvári Attila úgy véli, semmi garancia nincs arra, hogy egy állatot élelemmel be lehet csalni egy ketrecbe városi környezetben, hiszen ott talál bőven elég táplálékot másfele is.

Videó készült a hatalmas margitszigeti vaddisznóról

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.