Belföld

Orbán nem győzi posztolni, ki mindenkihez törleszkedett oda az által gyalázott politikusok közül

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.05 | 14:58

Már csak udvariasságból hívták meg Orbánt az uniós eseményre.

Orbán Viktor hagyományosan nagy műfaja a temetés. A Fidesz KISZ-titkárból és kommunista besúgóból lett demokrata üdvöske elsőként Nagy Imre 1989-es temetésén tűnt fel, amikor a búcsúztatás örve alatt, ki tudja, ki által írt szövegét elmondva hatalmas ellenzékiként dobta be magát a köztudatba.

A fideszes miniszterelnök most a nagy európai államférfi, Jacques Delors párizsi búcsúztatásán vehetett részt, Emmanuel Macron francia államfő meghívására, péntek délelőtt. Egyszerűen azért alakult így, mert az uniós protokoll szerint

minden tagállam vezetőjének meghívót kell küldeni.

A Telex által idézett Politico szerint számos uniós vezető rossz néven vette Orbán feltűnését a tiszteletadáson, különösen a legutóbbi, decemberi EU-csúcson történtek fényében. A magyar kormányfő jelenléte már csak azért is kiverte a biztosítékot, mert őt tartják felelősnek a Delors utódját, Ursula von der Leyent gúnyoló magyarországi plakátkampányért. – Szerintem forogna a sírjában – mondta ennek kapcsán a Politiconak Daniel Freund, a Zöldek európai parlamenti képviselője, aki Orbán Viktor egyik legnagyobb kritikusának számít.

Mire elég egy alig 17.000 forintos okos karkötő? Tényleg ez a legjobb választás a fiataloktól kezdve a nyugdíjasokig mindenkinek? Nézz bele a videóba, és kiderül!

“Delors volt az Európai Unió megalkotója. Kevesen görgettek az EU elé annyi akadályt az elmúlt években, mint Orbán” – közölte Freund, aki szerint kifejezetten bizarr Orbán meghívása a megemlékezésre.

Utóbbi is posztolt a Facebookon: „Elment Magyarország barátja és Európa vezetője a rendszerváltás utáni, sorsfordító időkből. Köszönünk mindent!” – írta.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el

december végén. Delors volt a modern Európai Unió megteremtője, neki köszönhető, hogy az EU úgy működik, ahogy. Jacques Delors részt vett a közös piac létrehozásában, ami lehetővé teszi az emberek, áruk és szolgáltatások szabad mozgását az EU-ban, és kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában – csupa olyan dolog fűződik tehát a nevéhez, amit az orosz érdekek szerint irányított fideszes propaganda folyamatosan támad.

Öt év alatt 40 százalékkal drágult a temetés Magyarországon


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló