Belföld

Jobban teljesít: rekordokat dönt a magyar gázolaj ára

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.13 | 11:18

A magyar üzemanyag árak egyre inkább eldurvulnak.

A magyar benzinkutakon mára jóval drágábbak az üzemanyagok, mint a környező országokban. A gázolaj ára konkrétan a legdrágább európai országokéban megszokottal vetekszik – írja a Vezess. Az Európai Bizottság friss, január 9-i adatai szerint

a benzin hazai átlagára 657 forint, ez a tizenkettedik legmagasabb

ár az 27 tagú Európai Unióban. A hatósági ár bevezetése előtt a magyar benzinárak a legolcsóbbak közé tartoztak Európában, igazodva a magyar bérek uniós államokéhoz viszonyított szintjéhez. Jelenleg a szomszédos uniós tagállamok mindegyikében sokkal olcsóbb az üzemanyag, mint itthon. Ausztriában 33, Szlovákiában 65, Horvátországban 106, Romániában 150, Szlovéniában pedig 151 forintot lehet spórolni átlagosan minden egyes literen.

Az EU-ban most Szlovéniában a legolcsóbb az üzemanyag

és Dániában a legdrágább, ott 761 forintnak megfelelő koronát kell érte fizetni. A gázolaj ára 719 forinttal a hetedik legmagasabb az unióban. A gázolaj korábban sem tartozott a legolcsóbbak közé, de eddig a középmezőnyben foglalt helyet. Jelenleg Ausztriában 27 forintot lehet spórolni a gázolaj literével. Horvátországban 73-at, Szlovákiában 76-ot, Szlovéniában 120-at, Romániában pedig 133-at. A gázolaj Svédországban a legdrágább, 841 forint, és Máltán a legolcsóbb, 481 forint.

Gyomrost kapnak a magyarok: Nyakunkon a 700 forintos üzemanyag


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló