Belföld

Konzultációjával együtt oltotta le Orbánt az Európai Unió

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.16 | 19:18

Elege lett az Uniónak, már ugyanolyan stílusban beszélnek Orbánnal, ahogyan az róluk.

Az Európai Bizottság (fideszes szóhasználattal Brüsszel) reagált arra, hogy a magyar kormány tájékoztatása szerint a legutóbbi konzultációjukban részt vevők 97 százaléka a (kormány által is kivétel nélkül megszavazott) uniós szankciókkal szemben foglalt állást – írja a HVG.

„Tudomásul vettük a magyarországi konzultáció eredményét és a nagyon alacsony részvételt is”

Orbán Viktor most jött ki a templomból.

– mondta az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján Peter Stano szóvivő. A diplomata emlékeztetett arra, hogy a büntetőintézkedésekről a tagállamok döntenek, a döntéshez egyhangúság szükséges. Eddig kilenc szankciós csomagot fogadtak el a tagállamok, további intézkedésekről szintén a kormányok dönthetnek. Peter Stano

cáfolta a főképp az orosz propaganda által sulykolt álhíreket,

ami szerint a szankciók jobban ártanak az EU-nak, mint Oroszországnak. Elmondta, hogy a büntető intézkedések hatékonysága mérhető, sikerült korlátozni Putyinék azon képességét, hogy finanszírozza a háborút. A múlt héten közölt, egész EU-ra kiterjedő, reprezentatív Eurobarométer-felmérés szerint uniós szinten a válaszadók 73, Magyarország esetében pedig 56 százaléka helyesli az EU reakcióját a háborúra, beleértve a büntető szankciókat is.

Lecsap az Európai Unió, teljesen átalakul az internetezés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló