Belföld

Élő halottat fogtak az érdi rendőrök: Öt év börtönre ítélték, 2022-ben meghalt, 2023-ban Érden elkapták

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.17 | 15:48

A férfi letartóztatásban várja büntetőpere folytatását. A halálos sztori miatt pedig közokirat-hamisításért kell felelnie.

December hatodikán egy egészen szürreális bűnügy végére került pont a Zsaru Magazin beszámolója szerint egy érdi szupermarket parkolójában: egy halottnak nyilvánított férfit kaptak el a rendőrök.

Kép: Unplash

L. Gábort az esetről beszámoló nyomozó szerint öt év tíz hónap börtönre ítélte a bíróság közokirat-hamisítás, csalás és pénzmosás miatt. Az ügy másodfokon Debrecenbe került, tárgyalást viszont már nem tartottak, mert az eljárást 2023. április 19-én L. Gábor halála miatt megszüntették.

Viszont rögtön volt, aki gyanút fogott. A férfit első fokon elítélő nyíregyházi bíró megnézte azt a dokumentumot, amelyet L. Gábor haláláról elvileg Ausztriában állítottak ki, majd arra kérte a Nemzeti Bűnügyi Együttműködési Központot, hogy kérjen hivatalos tájékoztatást arról, hogy a férfi valóban Klagenfurtban halt meg.

Ekkor derült ki, hogy

2022. november 29-én L. Gábor nem halt meg Ausztriában.

A bíró jelzett az ügyészségnek, majd a rendőrség átvette az ügyet. Az élő halottat viszont elnyelte a föld. L. Gábor élettársa közben azt kérte, hogy a rendőrség vegye le körözési listájáról a férfit, sőt, még panaszt is tettek, amiért keresik őt. 2023. június végén viszont az elvileg hét hónapja halott L. Gábor felhívta a háziorvosát, és több dokumentumot is kért tőle. Ezeket a testvére vette át, ez pedig arra utalt, hogy a férfi nincs Magyarországon.

2023 októberében egy gyermekelhelyezési perben volt érintett a férfi. Ügyvédjével ekkor közölték, hogy közel egy évvel azelőtt ügyfele meghalt, mire az ügyvédje közölte: márciusban beszélt vele telefonon. A nyomozók innentől kezdve forró nyomon voltak: megvolt a férfi osztrák mobilszáma, ahogy az is kiderült, hogy már Magyarországon van. Érden, ahol elvileg három gyermeket „hagyott hátra”. Sőt: egy ismerőse egy Hyundaiban vélte felfedezni.

A férfit végül Érden elcsípték, kihallgatásán pedig elárulta:

a dark webről rendelte a halotti anyakönyvi kivonatot, 1500 eurónyi kriptovalutát fizetett érte. Viszont átverték: az anyakönyvvezető, akinek az aláírása díszelgett a lapon, rég nem dolgozott már.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló