Belföld

Senki nem beszél róla, de van még egy áldozata a rendőrgyilkosnak

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.19 | 13:48
  • trendindex: 4

A történtek rendkívül megviselték az idős nénit.

Mária néninek azóta rémálmai vannak, lényegében mindentől és mindenkitől fél.

Fotó: RTL

Ahogy arról mi is beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben két rendőr megsérült, a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt. A tragédia az egész országot megrázta.

Itt van a videó az újbudai rendőrgyilkos elfogásáról

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester.

Ahogy most kinéz, börtön nélkül is megúszhatja a rendőrgyilkos

Kedden, az ORFK Teve utcai székházában Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője az újbudai rendőri intézkedés parancsnoki kivizsgálásának eredményéről azt mondta:

szakszerű volt a lőfegyverhasználat, a munkatársak minden képesítéssel rendelkeztek, minden kényszerítő eszköz is megvolt náluk.

Január 12-én este a rendőrgyilkos megpróbálta rátörni az ajtót a súlyos beteg, 80 éves K. Máriára. A Bors beszámolója szerint az egyébként jó környékre azóta rányomta a bélyegét az eset. Az ott élők közül sokan rettegnek, van olyan, aki még az utcára is alig mer kimenni.

A lap munkatársai ellátogattak a helyszínre és elmondásuk alapján a ház előtt találkoztak Mária néni barátnőjével, aki épp látogatóba ment a megtört asszonyhoz. A lapnak elmondta, mindketten félnek az eset óta.

Még mindig retteg. Éjszaka felriad álmából, mert állandóan hallja a dörömbölést az ajtaján!

– mesélte a környéken lakó asszony, aki harminc éve jó barátja K. Máriának, akiről azt is elárulta, hogy zárkózott asszony és nem bízik senki másban, csak benne. Elmondása szerint ő is nagyon fél az utcán és az otthonában is, csak a barátnője miatt hagyta el a lakását, mert ő szokott neki bevásárolni.

A Bors beszámolója alapján Mária néni korábban elmesélte a lapnak, hogy hatalmas traumaként élte meg a rendőrgyilkosságba torkollott Sz. Szilárd ámokfutását. Épp lefekvéshez készülődött, mikor rá akarta törni az ajtót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló