Időjárás

Komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.01.20 | 07:18

Horvátországban és Szlovéniában komoly közlekedési fennakadásokat okozott pénteken a hóesés, országszerte több baleset történt a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

Fotó: Pixabay

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél alacsonyabb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt.

A tehergépkocsik egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb-Split és a Zágráb-Fiume (Rijeka) autópályán.
A horvát illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Szlovéniában az ország nagy részén havazik, ami jelentősen lassítja a közlekedést.

Mivel több teherautó is lecsúszott az útról, lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna (Dolenjska) szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat. Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt.

Az ország északkeleti részein a hó vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett 5 centimétert, és megközelítette a 20-at.

A délnyugati, tengermelléki (Primorska) régiókban nem esett nagy mennyiségű hó, de ott a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben. A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Életveszélyes az Apple új terméke
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 05.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.