Belföld

Civilek helyett saját politikusainak oszt választási pénzt a Fidesz a Városi Civil Alapból

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.22 | 13:58

Minden eddiginél több fideszes-álcivil szervezetet tömött meg adóforintjainkból a Város Civil Alap. 

Miután megnézték, milyen arányban vannak Fideszhez köthető civilszervezetek a Városi Civil Alap legnagyobb győztesei között, a  Válasz Online azt írta: „ezt még mi sem feltételeztük volna”. A lap 251 olyan alapítványt és egyesületet talált, amik egyenként legalább 15 millió forintot nyertek az Alaptól az elmúlt években. A szervezetek

összesen 5,73 milliárd forinthoz jutottak.

A Válasz Online megnézte, közülük mennyi köthető a Fideszhez. „Úgy saccoltuk, hogy minden második-harmadik társaság a kormánypárt „leányvállalataként”, szövetségeseként határozható majd meg”- írták, de tévedtek. A Válasz Online vizsgálata szerint 219 díjazottnál találtak erős hatalomfüggést – ez 87 százalékos arány.

Németh Szilárd, a Fidesz legkövérebb alelnöke

a Válasz Online összesítése szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvánnyal 37 milliót, a Csepel Sport Club Alapítvánnyal pedig 36 milliót gyűjtött. Idén még Csepel Torna Clubnak is jutott további 11 millió. A pesti belvárosban zughotel üzemeltetésén rajtakapott Becsó Zsolt, fideszes parlamenti képviselő, Simicskó István KDNP-frakcióvezető, és Wintermantel Zsolt fővárosi Fidesz-frakcióvezető a nagy győztesek a lap szerint.

2022 áprilisában az RTL Híradó arról számolt be,

hogy szinte minden választókerületben kormánypárti politikusokhoz köthető egyesületek és alapítványok nyerték a legnagyobb pénzeket a Városi Cvil Alapból. Akkor két fordulóban több mint 9 milliárd forintot osztottak szét.

Lázár János vallott a Fideszről: Hitvány emberek kerülnek közénk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló