Belföld

Magyarország irányításának átvételére készült egy terrorcsoport

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.24 | 18:18

150 rendőr kellett a leszerelésükhöz.

Több mint 150 rendőr lépett akcióba hajnalban, hogy felszámolja a csoportot, amely hatalomátvételre és fegyverkezésre készült. Az ügy hátterében egy tavaly novemberben közzétett videó áll, amelyben a csoport bejelentette, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és felfegyverzik a szabad nemzeti katonai csapatokat. A felvételen azt is közölték, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat letartóztatják, és tervezik a rendőrség lefegyverzését és a katonaság kiiktatását is, ha ellenállást tanúsítanak.

Az eset kapcsán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Bűnügyi Szolgálat Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt indított eljárást. A szervezet azonosított tagjait a rendőrség hajnalban fogta el.

Az akció során Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun megyékben és Budapesten, 10 különböző helyszínen 150 rendőr vett részt, hogy elfogásokat és kutatásokat hajtson végre. A nyolc gyanúsított közül hét férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit is őrizetbe vettek.

A csoport elkötelezettségét mutatja, hogy a rendőrség a kutatások során több helyszínen talált éles maroklőfegyvert, lőszert, AK gépkarabélyt, gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes és légfegyvereket. Az ezekkel kapcsolatos tárgyakat szakértői vizsgálatnak vetik majd alá a nyomozás során.

Az NNI lefoglalta továbbá különböző dokumentumokat és iratokat, amelyek között olyanok is voltak, amelyek közözz tagoknak kiállított hamis személyazonosító igazolványok, forgalmi engedélyek és diplomáciai mentességet igazoló papírok is voltak.

A három őrizetbe vett férfit letartóztatásukra a Zala Vármegyei Főügyészségen kezdeményezték. Az akció tervezésekor a Terrorelhárítási Központ (TEK) is bekapcsolódott a rendőrség munkájába.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló