Belföld

Olyan változás jön mától az OTP-nél, ami rengeteg ügyfelet érint

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.24 | 10:18

Az átállás folyamatban van.

Szerdától fontos változások lépnek életbe az OTP Banknál, hiszen tervezik a régi internetbank kivezetését, ennek előkészítéseként pedig maximalizálják a teljesíthető napi átutalások összegét. A módosítás többeket is érint, mivel a napi átutalási limit csak az új OTP InternetBankból vagy az OTP MobilBankból lesz elérhető. A bank felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy az új szolgáltatásokra való regisztráció egyszerűen lehetséges a régi netbank felületéről, a bank főoldalán vagy a mobilalkalmazás letöltésekor. Akik nem szeretnének az új szolgáltatásokra regisztrálni, ideiglenesen módosíthatják a napi átutalási limitet.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy azoknak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy minden pénzüket felvegyék a bankszámlájukról, az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége egyre korlátozottabbá válik. A KSH adatai szerint 2014-ben az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésekor még 155 689 forint volt a havi nettó átlagkereset, ami a teljes fizetés 96,3%-át tette ki. 2023 októberére ez a szám 389 300 forintra emelkedett, így már csak az átlagfizetés 38,5%-a vehető ingyenesen fel az ATM-ekből.

A nyugdíjasok körében is hasonló a helyzet, mivel 2014-ben az átlagos öregségi nyugdíj összege 118 439 forint volt, amit teljes egészében fel lehetett venni. Azonban 2023 novemberére ez az összeg 217 494 forintra emelkedett, és csak a nyugdíj 69%-a érhető el ingyenesen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló