Belföld

Idén télen a fagyott Balaton volt a legnagyobb filmrendező

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.30 | 13:26

Valószínűleg a következő hétvégén már nem élvezhetjük a tó jegét, de szálljon áldás minden drónra, hogy megörökítette az eddigi csodákat! Volt belőlük rengeteg, mutatjuk a legjobbakat.

A Duna mellett a Balatonra is úgy rácsodálkoztak idén az emberek, mintha soha nem lett volna még befagyva a legnagyobb tavunk. Valószínűleg viszont csak annyi változott, hogy jóval több lett az országban a drón, amivel pompás videókat lehet készíteni, ebből a szögből ugyanis még az sem látta a Balaton téli jégpáncélját, aki a tó mellett nőtt fel. (nyitókép: zsofitudja)

Kezdjük, mondjuk, a 235 Productions kisfilmjével, amin egy magányos alak sétálgat a jégtáblákon. Tisztára, mint az Északi-sark:

A balatoni tél másik nagy slágere volt a kacsák által fenntartott lék a tó jegén, amit szintén egy drónfelvétel örökített meg. Helló kacsák, menők vagytok:

Szintén a jégen sétált Kálló Péter fotós videójának főszereplője is, ezt a videót viszont a néha megjelenő napsütés teszi különösen érdekessé, ahogy megcsillannak a fények. Sőt, néha kicsit olyan érzésünk van, mintha mindjárt el is olvadna az egész:

Alig, hogy megírtuk, milyen menő szokásaik vannak a finneknek jég témakörben, már érkezett is rá a magyar mutáció. Így nézett ki a jégkörhintázás Balatonlellén:

Az első két videó pedig annyira meghozta az emberek kedvét a jéghez, hogy a Balaton átúszás mintájára Balaton átcsúszást rendeztek a hétvégén. Természetesen az Instagram azonnal felizzott, de a jég még ettől sem olvadt el. Itt vannak a legjobb fotók a szombati eseményről:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló