Belföld

Postás mentette meg a napokig földön fekvő pesti férfi életét

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.02 | 17:48

Az idős ember a telefonig sem tudott eljutni.

A Magyar Posta Facebookján írnak arról, hogy Borgulya Tamás a Budapest 72 posta kézbesítője nemrég csatlakozott “az életmentő postások társaságához”. Tamás megmentette egy 91 éves férfi életét.

A postás ismerte a férfi szintén idős rokonát,

mert egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltek. Ernő bácsi rokona nemrég azzal hívta fel Tamást, hogy másfél napja nem veszi fel a telefonját, ezért aggódik miatta. A postás kopogására és szólongatására halk hangon válaszolta: “kérem, segítsen, Tamás!”.

“Mivel az ajtó zárva volt, hátraléptem egyet és berúgtam.

Ilyenkor is jól jön az edzett labdarúgó láb. A földön fekve találtam rá. Hívtam a mentőket, hamar kiderült, hogy az ügyfél combnyaktörést szenvedett. Szegény idős úr majdnem két nappal korábban esett el, és ugyan hallotta, hogy a rokona hívja, nem tudott elkúszni a telefonig”

A postások fontos szerepet játszanak az idős emberek életében,

gyakran az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal. Sok kollégájához hasonlóan Tamás is szívesen segít az idősebbeknek, akár munkaidőn kívül is: bevásárol, patikába jár. “Semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért roppant hálásak. Téved az, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, mi sok ember életének vagyunk a részei” – zárta gondolatait Borgulya Tamás.

Újra nyitott hétfőn közel ötven bezárt posta


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló