Belföld

Hányni lehet – akadt ki teljesen Novák Katalinra a pedofilbotrány áldozatainak ügyvédje

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.06 | 07:18

Gál András ügyvédnek is forog a gyomra az elnöki kegyelemtől.

A bicskei gyermekotthon pedofilbotrányának visszhangja továbbra is igen viharos. Az áldozatokat képviselő Gál András ügyvéd most arról beszélt az ATV műsorában, hogy nem kíván foglalkozni az elítéltek politikai kapcsolataival – szerinte az ilyesmitől “hányni lehet”.

Az ügyvéd elmondta, hogy két büntetőeljárás indult az ügyben, mindkettőben két vádlott szerepelt. Az egyik perben a gyermekotthon igazgatója és egy nevelőtanár voltak a vádlottak, és a vezető nyolc év börtönbüntetést kapott. A másik perben szintén a gyermekotthon igazgatóhelyettese és egykori helyettese voltak a vádlottak, az utóbbi kapott elnöki kegyelmet.

Az ügyvéd elmagyarázta, hogy az elítéltek számára öt évnél alacsonyabb büntetés esetén nem csak a feltételes szabadságvesztés, hanem a reintegrációs őrizet is lehetőség, és a helyettes ítéletét töltötte, amikor az elnöki kegyelem megszületett. Gál András szerint a kegyelemmel járó hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítés a legdurvább, mivel ez lehetővé teszi az elítélt vezetőhelyettes számára, hogy a jövőben akár gyermekotthonban is dolgozhasson.

Gál András rámutatott arra is, hogy Magyarországon 2014 óta nem évülnek el az öt évnél hosszabb szabadságvesztéssel büntetendő nemi erkölcs elleni cselekmények. Az ügy két hivatalos eljárásban is zátonyra futott korábban, és az áldozatok nehezen viselték a sokéves szexuális bántalmazásokat. Gál András hangsúlyozta, hogy további áldozatok is lehetnek, akik még nem jöttek elő a velük történtekkel – ennek a történetnek tehát sajnos jó ideig nem lesz még vége.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló