Bűnügy

Gyomorforgató: macskával fajtalankodott a gyulai bölcsődei dada

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.10 | 11:18

A Magyar Narancs számolt be arról, hogy az egyik legnagyobb internetes közösségi felületre került ki a videó még hétfőn.

Az alig 30 másodperces felvételen egy idősebb nő fajtalankodik egy kiszolgáltatott macskával. Az illető az egyik gyulai bölcsőde dadája, akit azonnali hatállyal elbocsátottak munkahelyéről – írja a lap.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a felvétel milyen körülmények között került ki a közösségi oldalra. A Magyar Narancs szerint az sem zárható ki, hogy a nő véletlenül tette ki a saját Facebook-profiljának történetébe.

Az eset hatalmas felháborodást keltett. A bölcsődét működtető Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a helyi közvélemény megnyugtatására haladéktalanul közleményt adott ki a történtekről.

Csemeteház Bölcsőde egyik gyermekgondozójáról február 7-én olyan videófelvétel került nyilvánosságra a közösségi médiában, amely kivétel nélkül minden normális embert felháborított.

Hangsúlyozzák, hogy a felvételen gyermek nem szerepel és az nem a bölcsődében készült. Amint a gyulai kistérségi szervezet tudomására jutott a felvétel, azonnal vizsgálatot indított az ügyben, egyidejűleg a munkáltató felhívta a dolgozót arra, hogy a vizsgálat lezártáig ne álljon munkába. A vizsgálat nagyon hamar lezárult, a dada munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

A közlemény kitér rá: eddig nem merült fel adat arra, hogy az elbocsátott dolgozó a munkahelyén rendellenes tevékenységet folytatott volna.

A gyermekek biztonsága érdekében azonban a munkáltató vizsgálatot folytat annak kiderítése céljából, hogy korábban a kollégák között merült-e fel gyanú arra vonatkozóan, hogy az elbocsájtott munkavállaló a munkahelyén visszaélést követhetett el a reá bízott gyermekek sérelmére. Ilyen gyanú felmerülése esetén a munkáltató haladéktalanul feljelentést tesz a rendőrségen

– zárul a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény közleménye.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló