Belföld

Pesty László nyíltan kimondta: maffiamódszerek miatt félti Magyar Pétert

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.15 | 12:48

Pesty László úgy érzi, Varga Judit volt férje nála többet kockáztatott, ezért több félnivalója is van.

Pesty a Telexnek mondta el, hogy 95 százalékban egyetértett Magyarral, de közben félti is őt, amiért beleszállt Rogánba, Tiborczba és még Orbánba is. Állítja, ő maga továbbra is védettebbnek érzi magát, bár mindketten a Fidesz megtisztulásáért bírálják a NER-t.

“Némelyek meg tudnának fojtani egy kanál vízben, de olyan múltam van a pártban, és annyit tettem, hogy egyszerűen bizarr lenne hozzám nyúlni. Én a préri szabad farkasa vagyok, ennek van némi szabadságvonzata, »ja, a Pesty?« mondják, és végül mindig legyintenek. Petit viszont féltem egy kicsit. Ő nagyon aktívan tagja volt a mechanizmusnak. A Cosa Nostrában és a ‘Ndranghetában pedig ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szeretik, és többnyire csúnyán honorálják. Ez súlyosabb következményeket vonhat maga után”

– utalt nyíltan a Fideszen belüli maffiaműködésre.

Máshol is lát problémát azonban, nem csak a legmagasabb szintek reakciója aggályos:

“Akár Péter, akár én felvillantunk ügyeket, azokat mély kussolás követi a társadalom részéről. Visszhangtalanok. Ezt én nagyon sérelmezem, és talán Péter is. Nem azért nehéz harcolni, mert felülről tartanánk a retorziótól, hanem azért, mert a társadalom kussol.”

Az ügyek felvillantását persze az egész magyar média izgatottan várja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló