Belföld

Rogán kirúgatásával hackeli Magyar Péter Orbán Viktor évértékelőjét

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.17 | 14:02

Néhány órával Orbán Viktor évértékelő beszédének kezdete előtt Magyar Péter újra posztolt, így a figyelem most az övé, nem a miniszterelnöké.

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter ex-férje szombat délutáni posztjában újabb kérdéseket vetett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve. A politikus a miniszterelnöki évértékelő kapcsán fogalmazta meg észrevételeit és egy fontos kérdést tett fel. Szeretné, ha Orbán Viktor kitérne arra a kérdésre is, hogy véleménye szerint egy olyan kormány maradhat-e hivatalban, amelyiknek egyik tagját – Rogán Antalt ugyebár – súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolják, és erről a kormánynak is tudomása van. A politikus azt firtatta, mit kíván a magyar nemzet az ilyen helyzetekben.

“Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Sokak nevében megköszönném, ha a mai évértékelő beszédében kitérne arra a kérdésre is, hogy Ön szerint hivatalban maradhat-e egy olyan kormány, amelynek egyik tagja olyan, súlyos korrupciós bűncselekményben érintett, amiről a kormánynak is tudomása van.
Mit kíván a magyar nemzet?
Felelős minisztériumot Buda-Pesten.
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺”

– írta, nyíltan célozva Rogán kirúgatására.

Magyar Péter kijelentései az ellenzék részéről nem maradtak visszhang nélkül. A Demokratikus Koalíció (DK) bejelentette, hogy feljelentést tesz a “kommunikációs túlárazások” ügyében, amelyekről Magyar Péter beszélt a Diákhitel Központ kapcsán. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor, hasonlóképpen feljelentést tervez az ügyben, és az Integritás Hatósághoz is fordulnak. Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dúró Dóra, pedig vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Magyar Péter válaszolt az ellenében indított eljárásra és Gulyás Gergely rágalmazására is. A volt fideszes politikus, Tényi István, a rendőrséghez fordult Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy az ügyben több bűncselekmény miatt is nyomoznak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló