Belföld

Holttestet találtak a túrázók a Börzsönyben

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.19 | 12:18

Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak.

A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot, írja honlapján a borzsonmentok.hu.

A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval míg egy másik társunk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre lettek riasztva a Vámosmikolai önkormányzati tűzoltók, az Országos Mentőszolgálat és a Pest Vármegyei Rendőrség is.

A hegyimentők szerint a helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt.

A helyszín a szokásos túra útvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók akik vasárnap rátaláltak teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. A beszámolóban azt írták, további nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a strapabíró a Cat S75 műholdképes telefonok.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.